Hopp til innhold

Grillstekt lammeribbe

 

Grillstekt lammeribbe i formiddagskjøkkenet 3
Foto: Bjørn Solli / NRK

 

 

 Grillstekt lammeribbe

Oppskrift til 4 personer: 
2 kg lammeribbe, helst fersk. Hel eller delt, som til pinnekjøtt.
4 fedd hvitløk
1,5 dl olje
Salt og pepper til steking
1/2 ts knust karve, gjerne fra Inderøy

Knus hvitløken og bland den i oljen. Du kan gjerne bruke stavmikser eller hurtigmikser.

Kjøttet legges i langpanne og pensles med oljeblandingen.

Stekes i ovn ved 200 grader til kjøttet er gyllenbrunt. Hel ribbe tar ca. 45 minutter, er den delt vil steketiden være ca. 30 minutter. Husk å legge kjøttet med fettsiden opp.

 

Rot og potetstappe

800 g potet
300 g kålrot
100 g sellerirot
Salt og pepper
3 dl melk
1ss smør, gjerne kvitseidsmør eller annet smør som smaker godt.

Poteter kokes i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet og damp potetene.

Rotgrønnsaker kokes til de er møre, i vann uten salt.

Alt presses (passeres) gjennom sikt og blandes med kokende melk. Smak til med salt og pepper. Rør inn smør til sist.

Om ønskelig kan en bruke foodprosessor eller hurtigmikser, men da blir ikke stappen så luftig og kremaktig.

En kan også blande i forskjellige grønnsaker i stappen før servering, for eksempel små brokkolibuketter som er blansjert/forvellet.