Gressbrann på Hitra: – Dette kunne gått ille

Brannmanskap og grunneier fikk raskt kontroll på en gress- og lyngbrann på Ulvøya på Hitra i ettermiddag, på tross av vind og tørt vær.

Sverre Strand Hansen

Fagleder i Hitra brannvesen, Sverre Strand Hansen, viser hvor knusktørt gresset er på Ulvøya.

Foto: Petter Vidar Vågsvær

Nødetatene rykket ut etter melding om brann i gress, lyng og skog.

– Brannvesenet har kommet frem og har kontroll på stedet. De driver nå på med etterslukking og fukting på stedet. Vi har kansellert sivilforsvaret, sa brannmester i Trøndelag brann- og redningstjeneste, Stein Henrik Tuff, til NRK klokka 16.05.

Klokka halv seks sier vaktleder ved 110-sentralen, Roger Gjersvold, at brannen er slukket, sikret og at brannmannskapet har returnert.

– Med det været vi har nå, kunne det gått ille, sier han.

LES: Satte fra seg varm aske ved husveggen

Branntilløp på flere bygninger

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Det ligger en gård samt flere hytter i området.

Det er veldig tørt og det er sterk vind i området. Det har brent et område på rundt 100 meter. Det har også vært branntiløp på flere bygninger, sa Tuff tidligere i ettermiddag.

Gjersvold forteller at grunneieren der brannen oppsto gjorde en god jobb og slukket selv branntilløp i bygninger på stedet.

– I tillegg kom lokalt brannmannskap raskt på plass, sier han.

Ti kommuner i Trøndelag har innført bålforbud

Været bekymrer

Det kalde og tørre været i Trøndelag bekymrer brannvesenet og kommunene i Trøndelag. Etter flere bolig-, gress- og lyngbranner har 22 trønderske kommuner innført forbud mot å gjøre opp ild og behandle brannfarlige gjenstander utendørs.

– Før det kommer en god del snø kommer vi ikke til å oppheve forbudet mot bar ild, sier Gjersvold ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Laster kart, vennligst vent...