1 stk laksefilèt
50% salt
50% sukker
Litt finhakket dill
Grov pepper
Eventuelt annen smak: Cognac, hvitløk, chili, akevitt etc.
Frys laksefileten minst 1 døgn. Tin den opp og gjør følgende:
1. Bland salt og sukker i like forhold.
2. Gni dette inn i laksefileten
3. Ha over dill og grov pepper
4. La den ligge til graving i kjøleskap i ca 3 dager. Snu på laksen en gang i blant
5. Skal du kombinere med andre smaker, start med denne før du har over salt & sukker.
Sennepssaus
2 ss fransk sennep (dijon) eller grov idun
ca ½-1 ss sukker
2 ss 5% edikk
1 dl olivenolje ( ikke jomfruolje)
Hakket dill
Rør sammen sennep, sukker og eddik. Pisk inn en tynn stråle med olivenolje. Tilsett hakket dill. Hvis sennepssausen skulle skille seg, pisker du opp en til to eggeplommer og sper disse inn i den sprukne sausen.