NRK Meny
Normal

Granatfunn i Trondheim

Et område på Hammersborg i Trondheim er sperret av etter at det ble funnet granater og ammunisjon i forbindelse med gravearbeid.

Granatfunn i Fagerlia

Politiet har sperret av området og stanset gravearbeidet i området.

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

– Det er trolig ammunisjon fra krigens dager, sier operasjonsleder Trond Volden ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Det var i forbindelse med gravearbeid at anleggsarbeiderne gjorde et funn som gjorde at de stanset arbeidet og ringte til politiet.

Politiet har sperret av et område i Rådmann Hammers vei på Hammersborg, rett ved Blyberget, som følge av funnet.

– Det er ingen fare for folk. Vi har sperret av et område som vi mener er tilstrekkelig. I tillegg har vi vakthold som passer på at ingen uvedkommende går inn i området, sier Volden.

Forsvaret er varsla og har vurdert bilder av funnet som politiet har sendt til dem.

– Folka i Forsvaret sier det trolig er snakk om en stavgranat fra krigens dager, sier innsatsleder Geir Hilmarsen i politiet.

Ifølge politiet kommer folk fra Forsvaret sannsynligvis til stedet i løpet av dagen for å fjerne granaten.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.