NRK Meny
Normal

Sikker på flere verdenscuprenn

Skipresidenten var i dag på befaring i Granåsen for å diskutere framtida til skianlegget.

Granåsen

Granåsen har åpnet for trening igjen etter å ha vært stengt i flere år.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Sverre Seeberg

Skipresident Sverre Seeberg ser på muligheten til å flytte verdenscuprennet i Granåsen til lengre ut på vinteren.

Foto: Morten Karlsen / NRK
Martin Kvernberg og Joakim Aune i Granåsen.

Martin Kvernberg og Joakim Aune i Granåsen fra skiglinja på Heimdal videregående skole.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Nå er det igjen aktivitet i Granåsen. Etter at profilen på hoppbakken ble endret har det ikke vært hopping der. Kunstsnø ville ikke legge seg i bakken om vinteren, og i sommer raste plastunderlaget ut.

Mange problemer

Trondheim kommune har fått mye kritikk fra en rekke hold for arbeidet de har gjort med bakken. Problemene med bakken har blant annet ført til at verdenscuprenna i hopp er blitt flyttet til Lillehammer.

Les også:

Nå håper Trondheim kommune igjen på å få arrangere verdenscuprenn. Det var blant tinga de tok opp da skipresidenten var på besøk onsdag.

– Ut fra det jeg har sett og hørt her i dag så er jeg sikker på at Granåsen blir arrangør av verdenscup i åra framover også, sier Sverre Seeberg.

Flytte tidspunkt

Norges Skiforbund planlegger å ha det første verdenscuprennet i løpet av vinteren 2011-2012. Kommunen, som eier Granåsen, har kommet med et sterkt ønske om at verdenscuprennet i før jul flyttes til en mer snøsikker periode.

– Vi har sagt at vi tar verdenscup uansett når på året det måtte være. Men vi ønsker oss veldig gjerne et renn i mars, sier kommunalråd for kultur og næring, Morten Wolden, i Trondheim kommune.

– Om det samtidig er mulig å få til et kombinertrenn på samme tidspunkt, så hadde vi blitt veldig fornøyd, sier kommunalråd for kultur og næring, Morten Wolden, i Trondheim kommune.

Og det kan det hende at han får gjennomslag for ønsket.

– Vi sitter nå og ser på kabalen mellom Holmenkollen, Granåsen og Lillehammer når det gjelder nordiske grener, sier Seeberg.

– Kollen har et fast arrangement i mars. Men vi vurderer nå om det andre hopprennet i mars flyttes fra Lillehammer til Granåsen. Jeg regner med at vi får en avklaring på det i løpet av høsten.

Martin Kvernberg hopper på plast i Granåsen.

Martin Kvernberg fra skigymnaset er blant de som allerede har tatt i bruk bakken i Granåsen.

Foto: Morten Karlsen / NRk

Hoppet opp mot 135 meter

Martin Kvernberg og Joakim Aune Går er to av hopperne som har begynt å ta i bruk Granåsen. Begge to går på skilinja på Heimdal videregående skole. Under onsdagens trening ble det hoppet opp mot 135 meter.

– Det er deilig å endelig kunne trene på plast i Granåsen. Nå slipper vi å dra landet og strand rundt, sier de to hoppelevene.

Begge er godt fornøyd med bakken.

– Det er bra vi har fått isfrosset spor i ovarrennet. Det gir oss en mer realistisk trening for vinterhopping.

Kommer du til å gå på verdenscuprenn i Granåsen? Skriv om ditt forhold til Granåsen i kommentarfeltet.