Klar for hopping i september

Den kommunale hodepinen rundt Granåsen hoppbakke kan være over. Nå lover Trondheim kommune at det kan hoppes i bakken i løpet av få uker.

Snømangel i Granåsen

Snø-, is- og jordras har gitt Granåsen hoppbakke store skader. Etter flere år med problemer, og tre år på rad med sommerstengt bakke, lover kommunen at det kan hoppes i bakken igjen i september.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

– Jeg beklager veldig det som har skjedd. Spesielt overfor hopp- og kombinertmiljøet, sier kommunaldirektør Morten Wolden til NRK.

Trondheim kommune er eiere av hoppbakken i Granåsen, som de siste årene har vært et mareritt både for hoppere og kommunen.

– Arbeidet har gått for tregt

Utbedringer, uforutsette hendelser og store forsinkelser har ført til at hoppbakken har vært stengt for tredje sommer på rad.

Nå ser det ut som at hodepinen endelig er over.

– Arbeidet i Granåsen har gått for tregt av ulike årsaker, men framdriftsplanen vi har fått nå viser at det blir klart for hopping i midten av september, sier kommunaldirektøren.

– Har kostet oss mye penger

Det er gode nyheter for sportssjefen i Trønderhopp, Hroar Stjernen.

– Ut i fra det Wolden sier, føler jeg meg forholdsvis trygg på at vi får trent ordentlig i anlegget igjen i september, sier han.

Utbedringen av bakken har kostet kommunen mye penger, men også hoppmiljøet har fått økonomiske belastninger av å ikke kunne hoppe i egen bakke.

– Vi har reist mye for å få trent ordentlig. I stedet for noen få hundre kroner i bakkeleie, måtte vi for to uker siden betale 70.000 kroner for å hoppe andre steder, forteller Stjernen.

Garanterer høsthopping

Kommunen har tidligere blitt beskyldt for å vise for liten vilje til å løse problemene i Granåsen kjappest mulig, men nå lover kommunaldirektør Wolden at arbeidet skal bli ferdig, slik at hopperne kan få optimal trening før sesongen starter i vinter.

– Bakken blir klar til vinteren, og det blir også plasthopping der i høst. Det kan jeg garantere, sier Wolden.