Trondheimsolistene nok en gang nominert til Grammy

Plateutgivelsen «Reflections» med Trondheimsolistene er nominert til hele tre Grammy 2017 awards.

Trondheimsolistene

Trondheimsolistene er nominert til Grammy 2017 award, i tre kategorier.

Foto: Morten Lindberg / Photo © Morten Lindberg

«Reflections» er nominert i de tre kategoriene Best Chamber Music/Best Small Ensemble, Best Surround Sound og Best Engineered Album.

Verdens viktigste musikkpris

Steinar Larsen er daglig leder for Trondheimsolistene. Han vet så godt at bransjefolk i store deler av verden følger Grammy-tildelingen med argusøyne.

– Dessuten blir vi nok lagt merke til av mange lokalt, folk som ellers ikke er spesielt opptatt av klassisk musikk til daglig. Det betyr også mye. Grammy er noe de fleste kjenner til, og folk vet at prisene henger høyt, sier Steinar Larsen.

Nominert ti ganger

Det langt fra første gang Trondheimsolistene nomineres til Grammy. De har så langt sju nominasjoner med de tidligere utgivelsene "In Folk Style», «Divertimenti» og «Souvenir».

Utdelingen skjer i Los Angeles søndag 12. februar 2017.

Blir det Grammy nå?

– Trondheimsolistene har rutine i å bli nominert til Grammypris. Men når de helt til topps denne gang?

– Vi har gode muligheter, selv om vi av erfaring vet at mange amerikanske orkestre og ensembler tar de fleste prisene. Uansett, nominasjon er også en slags premiering, den viser at orkesteret holder høyt internasjonalt nivå, sier Steinar Larsen.

Innspilt i Selbu

Håkon Gullvåg

Håkon Gullvåg har malt en originalserie til cover og booklet i Trondheimsolistenes 'Reflections.'

Foto: Jørn Haudemann-Andersen

«Reflections» er innspilt i Selbu kirke. Når det gjelder det fysiske plateproduktet har Trondheimsolistene og Håkon Gullvåg samarbeidet nært. Gullvåg har malt en original-serie til både cover og booklet.

Gimse slutter som kunstnerisk leder

Når Øyvind Gimse nå gir seg som kunstnerisk leder, er det en betydningsfull mann for orkesteret som slutter. Steinar Larsen mener Gimse har æren for å ha tatt orkesteret til det internasjonale nivå Trondheimsolistene holder i dag.

øyvind gimse

Etter 15 års virksomhet slutter cellisten Øyvind Gimse (t.h.) som kunstnerisk leder for Trondheimssolistene.

Foto: Morten Lindberg / Photo © Morten Lindberg