Grammy-nominasjoner til Trøndelag

Trondheimsolistene, Nidarosdomens jentekor og det Trondheimsbaserte ensemblet Cantus er alle nominert til prestisjetunge Grammy Awards.

Morten Lindberg

Trondheimsolistene er en av gruppene som nå kan vinne en Grammy. Her med produsent Morten Lindberg i front.

Foto: Steinar Larsen

Det var adressa.no som omtalte saken først.

Nidarosdomens Jentekor og Trondheimsolistenes album «Magnificat» og Cantus album «SPES» er nominert i kategorien «Best Surround Sound Album». Begge albumene er produsert av Morten Lindberg og plateselskapet 2L. Trondheimsolistene har samarbeidet med Lindberg i over ti år, og kunstneriske leder Øyvind Gimse i Trondheimsolistene beskriver det som et «lykkelig samarbeid».

Video Synger julen inn

Nidarosdomens jentekor kan vinne pris for albumet 'Magnificat' sammen med Trondheimsolistene.

Foto: Nyhetsspiller

«Souvenir» nominert til Grammy

– Vi har gjort mange innspillinger sammen. Uten 2L hadde ikke Trondheimsolistene hatt Grammy-nominasjoner, men det tror jeg er litt gjensidig også, sier Gimse til Adresseavisen om plateselskapet som siden 2006 har hanket inn 20 Grammy-nominasjoner for sine produksjoner.

Kjent etter Disney-suksess

Cantus fikk stor suksess etter låten «Vuelie» fra Disney-filmen Frozen. Den gjorde Cantus kjent over hele verden. Nå er de nominert for sitt nye album «SPES», som inneholder denne låten. Også her er Lindberg produsent.

– Dette er strålende nyheter, og en viktig anerkjennelse av arbeidet vi sammen har lagt ned i å skape et så gjennomført musikalsk produkt som «SPES», sier dirigent og kunstnerisk leder for Cantus, Tove Ramlo-Ystad om Grammy-nominasjonen.

Cantus

Koret Cantus sitt nyeste album har blitt nominert til Grammy Awards. Her fra en konsert i Spania i 2013.

Foto: Andreas Lande

De andre nominerte i kategorien er: Amdahl: Astrognosia & Aesop, Amused To Death og Shostakovich: Symphony No. 7.