Hopp til innhold

Gråkallen Vinterpark ett steg nærmere utbygging

Bystyret i Trondheim gir Gråkallen Vinterpark dispensasjon slik at selskapet slipper å bygge gang- og sykkelvei til Skistua før anlegget åpner.

I farta - i Gråkallen

Gråkallen Vinterpark er planlagt med åpning i november 2017. Det planlegges for investeringer på 60 millioner kroner.

Foto: Anders Bjørgan

Flertallet i Bystyret, med Arbeiderpartiet, Høyre og Frp, stemte torsdag kveld for å gi en slik dispensasjon fra reguleringsbestemmelsene. Dermed slipper selskapet å bygge gang- og sykkelvei langs Fjellseterveien før anlegget åpner.

Mindretallet på 19 mener trafikksikkerheten blir for dårlig med økt ferdsel til Gråkallen ved Skistua.

Utbyggingen av skianlegget i Bymarka har vært omstridt.

Kan stå ferdig om ett år

Bak prosjektet Gråkallen Vinterpark står idrettslagene Freidig, NTNUI og Trondhjems Skiklub, hvor hver av dem eier én tredel hver.

Med dispensasjonssøknaden i boks, har utbyggerne bak vinterparken kommet ett steg nærmere å få bygget ut skianlegget i Bymarka.

– Vi har en plan om å fatte vedtak om utbygging rundt nyttår. Hvis vi har alle ting på plass da, skal vi være klare til å bygge i mai-juni. Parken kan stå ferdig i november/desember i 2017, altså om ett år fra i dag, sier Dag Herrem, styreleder for Gråkallen Vinterpark.

Fremdeles er mye usikkert, spesielt i spørsmål om finansiering og garantier.

Dag Herrem, styreleder for Gråkallen Vinterpark

KORT BYGGETID: – Parken kan stå ferdig i november/desember i 2017, altså om ett år fra i dag, sier Dag Herrem, styreleder for Gråkallen Vinterpark.

Foto: NRK

Barn og unge

Kommunalminister Jan Tore Sanner godkjente i fjor utbyggingen av vinterparken. Trondheims politikere hadde på forhånd godkjent planen.

Arbeiderpartiets gruppeleder Geir Waage forklarer hvorfor partiet stemte ja til å gi dispensasjonen:

– For det første fordi at et premiss som lå til grunn da planen ble vedtatt, var at det skulle være aktivitet der også på sommeren i form av sykkel. Det er tatt ut av planen, forklarer Waage.

– For det andre mener Ap det er viktig at flere barn og unge er ute og bruker marka. Vi tror dette anlegget er ypperlig for det. Da mener vi at kommunen eller andre kan finansiere det, og at en ikke skal legge alle kostnadene over på de tre idrettslagene som ønsker å bygge alpinbakken, sier han.

Kjemper fortsatt imot

Varaordfører Hilde Opoku fra Miljøpartiet de Grønne (MDG) stemte imot å gi dispensasjon, og er imot hele vinterparken:

– Dette er midt i hjertet av bymarka vår. Det går en sterk, rød strek rundt marka, og bystyret har enstemmig sagt gang på gang at vi ikke skal bygge innenfor den røde streken. Nå er det planlagt et stort anlegg her, og vi synes det er veldig viktig at vi markerer allerede nå at vi kommer til å kjempe imot det, så lenge saken er til behandling.

Mellom 70 og 80 personer møtte i forkant av bystyremøtet opp til en markering mot anleggsplanene, i regi av Naturvernforbundet og Natur og Ungdom.

Snø på Gråkallen

Anlegget er planlagt ved Gråkallen i Bymarka.

Foto: Arne Sjøhagen