Gørils gjennombrudd

Gøril Snorroeggen fra Byåsen fikk endelig sitt internasjonale gjennombrudd. Hun hamret inn åtte mål i VM-kvartfinalen mot Sør-Korea torsdag.

 

Gøril Snorroeggen scorer mot Russland i 4-nasjoners-turneringen
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Med VM-troppens bredeste smil snakket hun med pressen etter 35-24-seieren. - Ja, vi kan vel si at dette var min beste landskamp. Jeg er enig i det. Det var stang inn for meg, sa Snorroeggen etter en uttellingsprosent på 80.

 

Grep sjansen

Medisinstudenten startet ikke kampen, men grep sjansen med begge hender da den bød seg. - Jeg prøvde å senke skuldrene, ikke tenke så mye. Jeg ville gjøre som jeg gjør i Byåsen, men det koster litt jobb å få det til, sa Gøril Snorroeggen etter sin pangkamp.

Kaptein Gro Hammerseng var drivkraften da Norge etter hvert tok kommandoen. Da det buttet som verst i starten, var det hun som gikk foran, ryddet opp bak og scoret de viktige målene for et stresset norsk lag.

Ledelse ga trygghet

Dermed skaffet Norge seg en ledelse og en form for trygghet. Dette til tross for at feilpasningene haglet i en slik grad at man ble småsvimmel. Katja Nyberg laget fem tekniske feil på bare åtte minutter. Men heldigvis var ikke Sør-Korea det spor bedre.

Norge stakk fra midtveis i førsteomgangen og vant lett. Den første omgangen var ren Hawaii-håndball med stor fart, mange pasningsmiss og voldsom intensitet. Bercyhallen var utsolgt (14.800), men det kom likevel ikke mer enn 11.500 til Norges kamp.

Nummer to?

To kjappe utvisninger på Karoline Dyhre Breivang gjorde at Norge måtte legge om taktikken etter bare åtte minutter. Toveisspilleren Karo hadde en viktig rolle på flere måter. Da la trener Marit Breivik om for ikke å risikere et rødt kort på Larvik-spilleren.

Norge spilte godt i forsvar, og nå lukter det virkelig finale søndag. Norge jakter på sin annen VM-tittel gjennom tidene. Den første kom i finaledramaet mot Frankrike på Lillehammer i 1999. Trener Marit Breivik har også dratt inn tre EM-titler siden hun tok jobben i januar 1994. I august venter den største utfordringen: OL i Beijing.

Tyskland neste

For Norge venter nå solide Tyskland. Deres nøkkelfigur er superveteranen Grit Jurack (delt toppscorer allerede i VM i 1999). Nadine Krause skadet en fot i oppgjøret mot Angola og er høyst usikker før semifinalen. Keeperne Sabine Englert og Clara Woltering er også klare plussvarianter. Likevel: Norge er storfavoritt denne gangen. Vinner Norge den kampen, er laget klart for sin niende finale under Breivik.

 

Håndball-VM kvinner kvartfinale:

Norge - Sør-Korea 35-24 (16-12)

Bercyhallen

11.500 tilskuere

Norge: Katrine Lunde Haraldsen, Terese Pedersen Anette Hovind Johansen 1, Katja Nyberg 2, Ragnhild Aamodt 2, Gøril  Snorroeggen 8, Else-Marthe Sørlie Lybekk, Karoline Dyhre Breivang 1, Vigdis Hårsaker, Kari Mette Johansen 6, Marit Malm Frafjord 3, Gro Hammerseng 10, Linn Kristin Riegelhuth 2, Linn Jørum Sulland.

Toppscorer Sør-Korea: Lee Sangeun 6.

Dommere: Bord/Buy, Frankrike.

Utvisninger: Norge 3 x 2 min., Sør-Korea 5 x 2 min.