Hopp til innhold

Golfprofiler uteblir fra NM

Over 150 deltagere er påmeldt når Stiklestad Golfklubb arrangerer NM i golf i Verdal, men de største proffene uteblir fra turneringen.

Golfstjernene dropper Norgesmesterskapet på Verdal. Arrangørene fortviler.

Golfstjernene dropper NM i Golf

– Hvorfor enkelte nedprioriterer NM i golf, det vet jeg ikke, men jeg synes det er et merkelig og dårlig valg, sier Tom Vollan.

Han er treneren til Elias Bertheussen, som er en av de få utenlandsproffene som har valgt å ta del i årets norgemesterskap.

Vollan får støtte fra arrangørene.

– Jeg synes ikke dette er bra for sporten generelt, vi savner mange av de andre store stjernene, sier arrangør Tore Halvorsen fra Stiklestad Golfklubb.

– Synd for rekrutteringen

Norges Golfforbund er Norges 3.største særforbund. Likevel sliter sporten med oppslutning og rekruttering.

– Hadde de store profilene møtt, hadde vi fått flere publikum på arrangementene. Vi hadde veldig gjerne sett at de var her, sier Halvorsen.

Tom Vollan mener det er uheldig for sporten.

– Et NM-trofe henger fortsatt høyt for golfere, så jeg synes det er dårlig prioritering, sier Vollan.

USL-SHOPRITE-LPGA ShopRite LPGA

Golfproff Suzann Pettersen har valgt å gjøre andre ting enn å stille opp i NM i golf. Også profilerte Henrik Bjørnstad med mange andre velger bort Norgesmesterskapet.

Foto: MICHAEL COHEN / Afp

– Fornøyd ellers

– I går og i dag er det innledende runder. Etter 4 runder går den sammenlagt beste halvparten videre til finalerunder lørdag og søndag, forteller informasjonsansvarlig Arnt Egil Stjernen

Stjernen er veldig fornøyd med resultatene så langt.

– Golfbanen er gjort litt vanskelig, og mange syns det er tøft. Men vi tangerte banerekorden i går. «Par» er 71, det vil si at de beste skal kunne komme seg gjennom banen på 71 slag. Elias Bertheussen klarte banen på 66 slag i går, så det syns vi er veldig bra, sier Stjernen.

Elias Pettersen

Fjorårets norgesmester Elias Bertheussen leder årets turnering.

Foto: Morten Andersen / NRK

Også fjorårets norgesmester Elias Bertheussen er tilfreds med turneringen.

– Vi har vært heldig med været, og banen er veldig bra, så jeg synes det er veldig moro, sier Bertheussen.

Bertheussen leder nå turneringen, og håper på seier.

– Planen er jo å vinne, men det er mange andre gode spillere med. Det er mye som må klaffe, men hittil har det gått fint, sier golfproffen.

Første gang nord for Trondheim

Ifølge Arnt Egil Stjernen er det første gang det arrangeres golf NM nord for Trondheim.

– Dette er den eneste golfbanen så langt nord som er god nok til å huse et norgesmesterskap. Men jeg har også hørt fra flere at dette er den beste golfbanen i landet akkurat nå, sier Stjernen.

En uvanlig kald vår har ødelagt for utallige trønderske innhøstinger, og golfklubben på Stiklestad har også hatt sine utfordringer med banen.

– Det dårlige været har gjort det vanskelig for oss å få banen klar. Takket være en utrolig innsats fra frivillige, har vi likevel klart å få den i stand, smiler Stjernen.

Ikke redd for Spel-effekt

Arnt Egil Stjernen tror ikke at Spelet på Stiklestad har hatt noe negativ påvirkning på golfturneringen.

– Om Stiklestad skulle ha påvirket oss, så er det i en positiv retning. De har til og med flytta forestillingen sin til kveldstid, mens vi holder spiller på dagtid.

Nå håper Stjernen på mest mulig publikum på finalerundene.

– Vi håper på at mange tilskuere på finalerundene, fordi banen er bra tilpasset for at man skal kunne komme og se på og å få et inntrykk av hva det vil si å spille golf, sier Stjernen.