Godværet fortsetter i noen dager til

Trøndelag opplever endelig godvær i pinsehelga, med sol og temperaturer på over 20 grader. Og det skal holde seg slik noen dager til.

Godvær i Namsos

Sol og fint på Angelskjæret i Namsos søndag formiddag.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Meteorologisk institutt melder om skiftende bris, og for det meste pent vær utover søndagen. Mandag skal det bli «skiftende bris, fra om morgenen sørvest bris på kysten. For det meste lettskyet, pent vær», lyder det oppløftende varselet fra meteorologene.

Over 20 grader

– Ja, søndag er en fin dag i Trøndelag, med godt over 20 grader flere steder. Årsaken er at det ligger et høytrykk over landet akkurat nå, sier vakthavende meteorolog hos værvarslingen i Bergen, Lars Andreas Selberg til NRK.

På Frosta ble det målt 23,8 grader klokka 12.00, mens i Åfjord var det 23 grader, på Hitra 22, i Namsos 21,7 og i Trondheim 21,4 grader, opplyser meteorologen.

Men på tirsdag slår været om utpå dagen. Det starter med «skiftende bris, på kysten sørvestlig bris, om kvelden nordvestlig. Skyet eller delvis skyet. Stort sett oppholdsvær».

«Fra om ettermiddagen enkelte regnbyger i indre strøk», og på onsdag er det dessverre tilbake til det mer normale været som vi har hatt denne våren; «nordøst opp i liten kuling på kysten. Skyet, regn og regnbyger».

Torden på tirsdag

– Den beste sommerdagen er nok på søndag ja, sier meteorologen i Bergen.

– For på mandag blir det litt lavere temperaturer, med rundt 20 grader, men fortsatt en fin sommerdag. Men på tirsdag siger høytrykket sørøstover, og det kommer inn litt kjøligere luft. Det kan gi enkelte ettermiddagsbyger og torden. Temperaturene vil ligge på mellom 15 og 20 grader, forteller Lars Andreas Selberg.

Senere i uka er varselet mer usikkert, men det ser ut som det skal bli kjøligere vær, med skyer og regnbyger.