NRK Meny
Normal

Godt valg for Ap og Frp

Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet har gjort eit solid valg i Trøndelag.

Mer enn 4 av 10 velgere i Trøndelag har stemt Arbeiderpartiet. Det viser resultatetene når 99,9 prosent av stemmene er opptalt.

Beste for Frp noensinne

Fremskrittspartiet har gjort sitt beste valg noensinne i begge Trøndelagsfylkene med en framgang på omlag to prosent. Frp er nå større enn Senterpartiet i Nord-Trøndelag.

Likevel gir dette ingen nye mandater for partiet i noen av fylkene.

På Frps valgvake i Trondheim, lever de imidlertid fortsatt i håpet.

- Vi har gjort jobben vår, til tross for at vi har vært under stort press, sier Per Sandberg.

Høyre går også fram i begge fylkene.

SV er valgets taper i Trøndelag med en tilbakegang på omlag tre prosent i Sør-Trøndelag og omlag fem prosent i Nord-Trøndelag. Venstre går også tilbake i begge fylkene.

Ap og Høyre vinner mandater

Stemningen var stor på Arbeiderpartiets valgvake i Steinkjer i Nord-Trøndelag. Ved 22.30-tida lå partiet an til å få tre mandater til Stortinget, en representant mer enn etter forrige valg. Klokka 0130 har partiet fortsatt tre mandater på Stortinget.

- Det synes jeg er vel fortjent, vi har jobbet natt og dag hele valgkampen. Alle kommunepartiene våre har gjort det samme så dette er en lagseier, sier Susanne Bratli som ligger an til å bli stortingsrepresentant.

- Har du delt mange roser og banka på mange dører?

- Å ja, jeg delte ut den siste rosa klokka sju i går kveld, sier Bratli.

SV og Venstre ser ut til å miste sine mandater i Nord-Trøndelag og Lars Myraune fra Høyre kaprer utjevningsmandatet. Det blir i så fall første gang siden 1993 at Høyre er representert på Stortinget fra Nord-Trøndelag.

Høyre inn i Sør-Trøndelag

I Sør-Trøndelag går også Arbeiderpartiet fram, men når det gjelder mandater ser ikke dette ut til å gi gevinst. Her har det vært litt fram og tilbake i løpet av valgnatta, men nå ser det ut som om sør-trønderbenken på Stortinget blir akkurat som før. Kristelig Folkepartis Øyvind Håbrekke får utjevningsmandatet.
Disse representerer Trøndelag Stortinget

Video: Susanne Bratli jubler for brakvalg

Video nsps_upload_2009_9_15_1_3_53_1607.jpg