NRK Meny
Normal

Gode naboer går sammen for vinteridrettene

Idrettslagene i Snåsa og Grong går sammen og satser 22 millioner kroner på et felles vintersportsanlegg i Bjørgan i Nord-Trøndelag.

Skiskyting Bjørgan

Erlend Malmo (til venstre) og Kjell Tyldum er stolte over det nye anlegget som er bygd på Bjørgan.

Foto: Espen Sandmo/NRK

I disse dager gjøres det siste arbeidet med et nytt produksjonsanlegg for kunstsnø på Bjørgan. Dermed kan både skiskyttere og langrennsløpere kunne gå i en tre kilometer lang løype med kunstsnø fra i høst.

På ski i oktober

– Det betyr at vi kan komme på ski allerede i oktober, og det er jo kjempebra. Dette anlegget vil forlenge skisesongen betraktelig, sier Erlend Malmo i Grong idrettslag.

Kjell Tyldum i Snåsa idrettslag er like fornøyd med anlegget i nabokommunen. For på Bjørgan er det også bygd en helt ny arena for skiskyting.

– Banen vil bli helt topp, og det betyr at vi kan arrangere større mesterskap her. Ja, vi kunne hatt verdenscupkonkurranser på denne banen, sier Tyldum.

Snåsa har lange tradisjoner innen skiskyting, med tidligere verdenscupvinner Jon Åge Tyldum som den mest kjente utøveren. Nå håper Kjell Tyldum at flere unge får opp øynene for denne idretten.

– I Namdalen har det jo nesten ikke vært anlegg for skiskyting før. Nå tror vi flere vil prøve med et så fint anlegg som her på Bjørgan, sier Kjell Tyldum.

22 millioner

Det er investert 22 millioner kroner i skiskytterbane og snøproduksjon på Bjørgan det siste året. Og dette er finansiert gjennom tippemidler og sponsorer.

– Men også gjennom en stor dugnadsinnsats. Så langt tror jeg det dreier seg om rundt 4000 dugnadstimer, sier Erlend Malmo i Grong idrettslag.

Og med stadig mer snøfattige vintre, er det kanskje slike anlegg som vil redde skisporten i framtida.

– Ja, sikkert. Det er i alle fall ikke noe minus, sier Kjell Tyldum.