Gode muligheter for OL-billett

Trønderjenta Lotte Lien har vært heldig med trekningen i bokse-VM i Kina. Hun trenger bare å vinne to kamper for å sikre seg OL-plass.

Lotte Lien

Lotte Lien, som bokser for trondheimsklubben Trym, har brukbare muligheter til å kvalifisere seg for OL i London.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

VM i boksing fungerer også som kvalifisering til OL i London, og Lotte Lien er en av fire norske jenter som skal delta.

Kan vinne den første kampen

Hun bokser i 75-kilosklassen, og skal bokse mot kenyanske Elisabeth Andiego i 32-delsfinalen på mandag, og har vært heldig med trekningen.

Hun trenger i realiteten å vinne bare to kamper for å være kvalifisert til OL. De åtte beste i hver klasse får billett til London-OL.

Frank Robert Walstad sitter i styret for Norges Bokseforbund, og har stor tro på Lotte Lien.

– Hun møter nå først en bokser fra Kenya som vi har veldig lite informasjon om. Det kan slå begge veger, men forhåpentlig betyr det at tidligere europamester Lotte Lien vinner denne kampen, sier han.

– Jeg har aldri sett min motstander før, men er fornøyd med å møte noen som ikke er fra Europa, det blir spennende, sier Lotte Lien sjøl.

– Andiego er sikkert en uortodoks fighter, og det blir viktig å bokse smart, sier hun.

– Er i god form, dette kan gå bra

– Hvis hun går tiI 16-delsfinalen, møter hun sannsynligvis vinneren av kampen mellom britiske Savannah Marshall og amerikanske Claressa Shields, sier Frank Robert Walstad.

Marshall har vist seg å være sterk også tidligere, og Shields blir omtalt som «superjenta», så den kampen kan bli tøff.

– I praksis betyr det at hun må bokse en maksimal kamp for å kare seg til OL. Vi er spente, men har trua på Lotte. Hun er i god form, så dette tror vi går bra, sier Walstad.

Sjøl har ikke Lotte Lien tenkt så langt.

– Jeg har alt fokus på min første kamp, og vet ikke hvem jeg eventuelt møter i neste kamp. Så en oppfordring til venner og familie er å ikke røpe videre trekning for meg. Første kamp må vinnes først, sier en ivrig Lotte Lien i sms fra Kina.

God stemning i kinatroppen

Troppen er for lengst på plass i Kina, kampene i 64-delsfinalene begynner på lørdag.

– Alt er topp organisert, og det er høy kvalitet på bokserne her, melder Lien.

Frank Robert Walstad har snakket med flere på laget, og rapporterer at de er veldig fornøyde med Lotte Liens trekning.

– Hun kan ha fått en lett veg til de hardeste kampene. Hun starter med 32-delsfinale, og får litt mer hviletid enn de andre. Det har mye å si i en så tøff sport som boksing, sier han.

Egentlig hører Lotte Lien hjemme i 69-kilosklassen, men dette er ingen OL-klasse, så hun deltar derfor i vektklassen over.

– Hun kommer til å møte tøffe motstandere, noen av dem har slanket seg ned fra 81 kilo, sier landslagssjef Henriette Kitel til NTB.

De andre norske jentene som deltar i VM er Marielle Hansen, Shora Jahromi og Ingrid Egner.