God start i storbakken

De norske kombinertgutta fikk en god start da de for første gang trente i den store hoppbakken i Liberec.

Magnus Moan
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Magnus Moan fikk aldri tak på den lille bakken i VM-byen Liberec og ble bare nummer 44 i hopprennet før 10 kilometeren på søndag. Beste langrennstid gav tilslutt en 17.plass. Under pari for Trondheimsgutten som har seks verdenscupseire denne sesongen.

Ny bakke – nye muligheter

Moan sa til NRK etter rennet i liten bakke at han er avhengig av å komme god i gang i en ny bakke for å prestere. Det ser det ut til at verdenscuptoeren virkelig har gjort nå.

Det aller første treningshoppet gikk til 110,5 meter. Det andre til 118,5 meter. Moan hadde heller ikke spesielt gode vindforhold og var strålende fornøyd på sletta. I den siste treningsomgangen var riktignok Moan tilbake til nivået i den lillebakken og ble bare nummer 45.

Gode muligheter

25-åringen ville vært 18 sekunder bak vinneren av søndagens konkurranse Todd Lodwick fra USA, 24 sekunder bak bronsevinner Bill Demong og knappe halvannet bak verdenscupleder Anssi Koivuranta om treningensomgangen hadde vært utgangspunktet foran ett langrenn.

Slett ingen umulig oppgave for Moan som hadde beste langrennstid på søndag tiltross for ett beskjedent utgangspunkt.

Tande i form

Petter Tande som denne sesongen har slitt med både motivasjonene og sykdom strekte seg til 126,5 i den andre treningsomgangen.

- Dette kan bli virkelig bra, var 23-åringens kommentar etter hopppet.

Sølvvinneren fra søndag, Jan Schmid, hoppet 110,5 og 117,5 i sine to første treninigshopp og viser at han akter å fortsette å vise seg fram her i VM-byen. I den sisteomgangen var han femte best av alle.

Sterke amerikanere

Torsdag står lagkonkurranse på programmet for kombinetgutta. USA har så langt tatt to gull og en bronsemedalje med Todd Lodwick og Bill Demong. Begge hoppet stabilt og bra under treningen og USA vil bli farlige når det skal kjempes om laggull.

Trolig vil Johnny Spillane og Eric Camerota bli de to siste på det amerikanske laget. Camerota har vært ansett som det svake leddet i amerikanernes lag, men hoppet overraskende godt under treningen.