Hopp til innhold

God gammeldags jul på Røros

For sjuende gang arrangeres det utendørs julemarked på Røros. Og dette er stedet der du garantert kommer i julestemning.

Julemarked på Røros

Årets julemarked på Røros arrangeres fra 3. til 6. desember. Har du ikke kommet i skikkelig julestemning ennå, vil du garantert få det her.

Foto: Aleksander Myklebust

– I år utvidet vi markedet med en dag, og torsdagen ble en fantastisk dag, med nysnø, blå himmel og skikkelig julekortstemning, sier en strålende fornøyd turistsjef.

– Fredagen var det også kjempevær, lett snøfall og 5-6 minusgrader, sier Linda Ramberg. Hun er også daglig leder i Destinasjon Røros, som står bak julemarkedet.

Se de flotte bildene fra bergstaden her:

Julemarked på Røros
Foto: Aleksander Myklebust

Ny tradisjon fra 2009

Selv om julemarkedet startet så seint som i 2009, har det rukket å bli svært populært. Det meldes om fulle hoteller og overnattingssteder, og mye folk i gatene på Røros, som ellers er mest kjent for den årlige Rørosmartnan i februar.

– I år har vi 55 utstillere og vi legger vekt på at vi skal ha ekte varer - ekte handverk og husflid og ting som passer inn på et godt, gammeldags julemarked, sier Linda Ramberg. Hun forteller også om smånisser som springer omkring og gjør nissestreker og plutselig dukker opp både her og der.

Kanefart og vinterstemning

Julemarkedet i Bergstaden inneholder dessuten teateroppsetninger, konserter og utstilinger og kanefart - eller julkut - hver dag. Og føret for kjøretur med hest og slede holder seg.

– Selv om vi har to plussgrader i dag, så holder snøen seg - og det er meldt om kaldere vær igjen utover kvelden, avslutter turistsjef Linda Ramberg - som dermed lover videre vinter- og julesteming til markedet på Røros avsluttes i morgen.