NRK Meny
Normal

Glemte landingshjulene

Havarikommisjonen klandrer flygerne for buklandingen på Røros

Fly fra Rørosfly landet uten landingshjul på Røros lufthavn
Foto: Havarikommisjonen

Feil fra pilotene gjorde at et fly landa uten at landingshjula var ute på flyplassen på Røros i september i fjor. I følge Havarikommisjonens rapport fulgte ikke flygerne sjekklista for landing.

Les også: Uhell under landing ved Røros

Registrerte ikke alarm

Havarikommisjonen finner det sannsynlig at varselsystemet (en alarm som viser at landingshjulene ikk er ute) fungerte på siste landing. De mener at varselet ikke fikk besetningen til å reagere, tyder på at de var blitt vant til lyden etter å ha fløyet med understellsvarslet sammenhengende på i flere minutter, og i ulike faser av flygingen.

Varsel fra flygeleder kom ikke fram

Da flygelederen ved Røros lufthavn oppdaget det som var i ferd med å skje, sendte han ut varsel til flyet, men varselet ble sendt på feil frekvens, og ble derfor aldri mottatt av flygerne.

Ved hjelp av ei kran kom flyet opp på rullebanen igjen

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.