NRK Meny
Normal

Gleder seg til å se sitt eget teaterstykke

Astrid Oline Rinnan Green er bare 12 år gammel, men nå har hun skrevet et stykke som blir satt opp på Trøndelag Teater.

Unge dramatikere

Astrid Oline Rinnan Green og Jon Lockert Rohde gleder seg til oppsettingen ved Trøndelag Teater.

Foto: Karoline Ravndal Lorentzen / NRK

Green er en av fem unge dramatikere som får stykkene sin satt opp på teateret, og det er sjette året Kjernehuset, Rita Abrahamsen og Trøndelag Teater lar ungdom slippe til på denne måten.

Gruppepress

Snart 13 år gamle Astrid Oline Rinnan Green har skrevet novellen «Før alt ble svart», som nå er blitt omarbeidet til en teateroppsetting.

– Det handler om gruppepress, men også om det å føle seg alene selv når man er sammen med andre. Stykket dreier seg om det å forstå hvem som er ekte venner og ikke, men også om det å selv ta ansvar for å si nei, sier hun.

Til daglig går hun på Lilleby barneskole, og på fritida er hun med både på ishockey, orientering i tillegg til teater og musikk.

– Jeg er veldig glad i å se på teater, og har også spilt mye teater selv. Det har vært veldig morsomt og lærerikt å få være med på Unge dramatikere. Det blir veldig spennende, og også litt skummelt å se stykket på scenen, men jeg gleder meg mest, forteller 12-åringen.

– Veldig imponert

Skuespiller Jon Lockert Rohde er en av flere som er med i 12-åringens stykke.

– Jeg er veldig imponert over det hun har skrevet, og det er utrolig tøft gjort, sier Rohde.

Forestillingen på Trøndelag Teater inneholder fem ulike stykker laget av ungdom mellom 13 og 19 år, og de blir spilt både onsdag og fredag.