NRK Meny
Normal

Glatte veier opp Klettbakkene

Flere vogntog sperra onsdag ettermiddag E6 ved Klett, sør for Trondheim. Rett før klokka 19 meldte politiet at bilene hadde kommet seg avgårde.

Flere trailere hadde problemer med å komme seg opp Klettbakkene på det glatte føret.

Onsdag ettermiddag har det vært begrenset fremkommelighet opp Klettbakkene i Trondheim.

I 18-tida var det flere vogntog som fikk problemer på det glatte føret og ble stående på E6 sør for Trondheim. Ei stund var det lange køer i begge retninger.

Det skal være svært glatt på veien, og operasjonsleder hos politiet i Sør-Trøndelag, Wiktor Pedersen, sier til Adresseavisen at det ikke dreide seg om dårlig skodde kjøretøy.

– Semitraileren som har forårsaket dette hadde gode vinterdekk, men det er rett og slett fryktelig vanskelige kjøreforhold, sier Pedersen til avisa.

Politiet rekvirerte strøbil, men før den rakk å komme til stedet, ble Knut Arne Gladsø, som var på vei fra Melhus til Trondheim for å strø og salte i byen, vinka forbi køen og satt til å strø i bakken.

– Det er ikke hver dag at man blir vinka forbi av politiet, og det var fint å kunne bidra, sier Gladsø, som hadde saltspreder bak på lasteplanet på sin snart 40 år gamle Scania lastebil.

Rett før klokka 19 meldte politiet at bakken var rydda for trailere, og at trafikken gikk som normalt på stedet.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.