Glatte veier og mange utforkjøringer

Svært glatte hovedveier har ført til mange utforkjøringer i Trøndelag søndag ettermiddag. Forholdene vil være svært krevende utover kvelden.

Glatte veier i Trøndelag

Mange hovedveier Trøndelag er meget glatte søndag ettermiddag. Her har en bil sklidd av fylkesveg 707 mellom Leinstrand og Spongdal i Sør-Trøndelag.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Ved Veitrafikksentralen region Midt, har det strømmet inn meldinger fra bilister som opplever ekstremt glatte veier i Trøndelag.

NRK får bekreftet fra veitrafikksentralen at det er svært glatt på mange hovedveier, spesielt i Sør-Trøndelag og sør for Orkanger.

Alt av tilgjengelig strø -og saltemannskap skal være i sving søndag ettermidag.

Regn som fryser på bakken

Også på veien fra Ugla opp mot Lian er det speilblank vei etter at regn har frosset på bakken.

Foto: Morten Karlsen

Mange meldinger til politiet

Politiet i Sør-Trøndelag opplyser på Twitter at også de får mange henvendelser fra bilister.

– Mange melding om biler som kjører av veien. En bil på Klett har gått rundt og havnet på taket. Kjør etter forholdene - det er glatt, uttrykker politiet.

Bil utenfor E6 på Klett

En bil havnet på taket utenfor E6 mot Melhus.

Foto: NRK/ Anne Heidi Røstad

Værfenomen

Det ble lørdag sendt ut Obs-varsel for Vestlandet og Trøndelag, gjeldende for lørdag og søndag. Varselet er at det lokal fare for nedbør som fryser på bakken og kan gi vanskelige kjøreforhold. Det er det som nå skjer, sier Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt.

– Det er varmluft oppe i høyden, mens det er kaldt på kaldt på bakken. Når regndråpene treffer bakken, fryser det raskt og det kan bli speilglatt, sier hun.

Anne Solveig Andersen

Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt, sier det er Obs-varselet som har slått til og at det er nedbør i form av regn som treffer bakken, som fryser på og gjør veiene ekstremt glatte.

Foto: Marit Hommedal

Andersen sier den nedbøren som kommer i Trøndelag nå, trolig vil stoppe opp sent i kveld. Hun varsler likevel fare for svært glatte veier også mandag morgen.

Da ser det ut til å komme en ny runde med nedbør. De delene av Trøndelag hvor frosten fortsatt sitter i bakken, vil da kunne oppleve krevende forhold som i dag, forklarer meteorologen.

Flere vogntog har hatt blitt stående

Politiet opplyser at flere vogntog har hatt problemer med det glatte føre, søndag ettermiddag.

Foto: Joar Elgåen
Bil på taket ved Klett

Kassevogna ble liggende opp-ned på jordet ved Klett.

Foto: NRK/ Anne Heidi Røstad