Glatt føre i Trøndelag

Også søndag kan det være utfordrende kjøreforhold i Trøndelag. En bil kjørte rett ut i en sving på E6 natt til søndag, og en tankbil stenger søndag morgen Vanvikanbakkan.

Utforkjøring Åsen

Bilen havnet flere meter utfor veien. Den kjørte gjennom en busk og inn i et tre.

Foto: Terje Næss

Fylkesvei 715 i Vanvikanbakkan er stengt på grunn av en tankbil.

– Bilen har sklidd og blitt stående slik at den sperrer for trafikken, sier operasjonsleder hos politiet i Nord-Trøndelag, Ulf Bertil Wiseth. Berging er på vei.

Flere biler av veien

I løpet av søndagsnatta har det vært flere utforkjøringer i Nord-Trøndelag.

Rett etter midnatt kjørte en bil av veien på Spillum ved Namsos. Her tror politiet at det har vært høy fart, og det er oppretta sak mot sjåføren.

Omtrent samtidig mista en bil veigrepet og kjørte ut i en sving i Åsen sentrum. Bilen stoppa i et tre.

– Ingen personer ble skadd, og det er ikke mistanke om promillekjøring. Det var en barnefamilie i bilen, sier operasjonsleder Wiseth.

Klokka 0330 ble en bil meldt stjålet i Rørvik. Rett etterpå ble bilen funnet, den hadde kjørt i bergveggen ved Nærøysundbrua. Bileieren og en person til var i bilen da politiet kom, og begge nektet for å ha kjørt.

– Det gjenstår litt etterforskning her, men vi har mistanke om ruskjøring. Det er tatt blodprøve av begge de to som var i bilen, opplyser Wiseth.

– Vær obs!

Politiet i begge trøndelagsfylkene oppfordrer folk om å være litt ekstra påpasselige når de legger ut på veiene.

– Det er stedvis glatt føre etter snøfallet, og folk er vel ikke vant med å kjøre på vinterføre etter den vinteren vi har hatt så langt, tror Wiseth.

Også i Sør-Trøndelag er det glatt flere steder, særlig på Fosen.

– Det snør en del i dag også, og det ser ut til at snøen kommer bygevis, akkurat som på lørdag, sier Per Meslo hos Vegtrafikksentralen. Lørdag var det flere utforkjøringer og biler som ble stående på hålka.