NRK Meny
Normal

Gladmelding til nedlagt arbeidsmarkeds­bedrift

Først fikk de beskjed om at de skulle legges ned, men nå er det klart at driften av Kabelpartner, en del av arbeidsmarkedsbedriften Norservice, skal videreføres.

Kabelpartner

De ansatte hadde nesten gitt opp etter at Norservicegruppen bestemte å legge dem ned, men nå har teknolologikonsernet Norbit etablert en ny bedrift som skal ta over virksomheten

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Teknologikonsernet Norbit tar over og starter en ny bedrift.

– Jeg ser veldig positivt på dette, sier konserntillitsvalgt i Norservice, Magnar Folgerø.

– Vi ga jo mer eller mindre opp helt til Norbit kom inn i bildet.

Viktig bedrift

I dag er det 20 ansatte i Kabelpartner. En liten bedrift, men en stor og viktig del av Norservice. De er en av norges største som skal kvalifisere folk til det ordinære arbeidsliv.

– Det at Kabelpartner forsvinner, betyr noe for størrelsen i vår aktivitet, men det viktigste er å beholde arbeidsplassene, og her mener jeg Norbit er en god løsning, sier administrerende direktør i Norservice, Arne Øvereng.

– De tar nesten halvparten av de ansatte med seg, og det er vi i tillitsmannsapparatet stolt over, sier Folgerø.

– Trenger kompetansen

Per Jørgen Weisethaunet

Per J. Weisethaunet, presenterer de nye lokalene for konserntillitsvalgt i Norservice, Magnar Folgerø og Administrerende direktør i Norservice, Arne Øvereng

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Teknologikonsernet Norbit med utviklingsavdeling og hovedkontor på Lade i Trondheim, fabrikker i Selbu og Røros og datterselskap i ni land, tar altså over virksomheten. De etablerer Norbit kabelpartner i ledige lokaler i tett ved der de er i dag.

– Det kom en henvendelse fra Norservice til oss om vi kunne være interessert i å se på en videreføring av Kabelpartner, sier konsernleder i Norbit, Per Jørgen Weisethaunet.

– Kabelpartner har vært en viktig leverandør til mange av Norbitselskapene.

Vil gjøre det lønnsomt

– Vi er opptatt av industri. Teknologihovedstaden Trondheim trenger kompetanse på industri, derfor gikk vi inn i dette, sier Weisethaunet.

Han regner med at virksomheten Norbit driver og de kontaktene og salgsapparatet som de råder over skal være gunstig for produksjonen av spesialtilpassede kabelprodukter.

– Dette skal vi få til lønnsom butikk ut av, sier Weisethaunet.

Ikke plass til alle, ennå

Per Jørgen Wesethaunet

– Vi er opptatt av industri. Teknologihovedstaden Trondheim trenger kompetanse på industri, derfor gikk vi inn i dette, sier konsernleder i Norbit, Per Jørgen Weisethaunet

Foto: Lars Erik Skjærseth / NRK

Men alle 20 ansatte i Kabelpartner får ikke være med.

– Det blir en reduksjon når vi bygger opp den nye bedriften. men forhåpentligvis blir det et behov for å øke på igjen, sier Weidsethaunet.

Den nye bedriften skal være i gang fra 1. mars.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal