Gjør endringer for å styrke NRK-tilbudet

Siden nyttår har NRK endret formatet på sine regionale tv-sendinger. Det har fått mange til å reagere.

Odd Rune Wolden i Midtnytt-studio

De nye Midtnytt-sendingene er nå på fire og fem minutter og starter klokken 18.55, 20.55 og 22.55.

Foto: Stein Lorentzen

NRK endret fra nyttår sendetid for de regionale tv-nyhetene og de har nå en varighet på fem og fire minutter hver. De nye sendingene går klokka 18.55, 20.55 og 22.55 eller før Kveldsnytt.

Distriktsredaktør Merete Verstad i NRK Trøndelag sier dette skal styrke tilbudet.

Styrke tilbudet

NRKs distriktsredaktør i Trøndelag, Merete Verstad

Distriktsredaktør Merete Verstad i NRK Trøndelag sier de vil styrke tilbudet til publikum ved å legge om de regionale tv-sendingene.

Foto: NRK

– Vi ønsker å styrke tilbudet til publikum ved å sende på de tidspunktene folk flest ser på tv. Tv-tittinga har flytta seg til seinere på kvelden, og det har vært et savn at vi ikke har hatt et regionalt tilbud før Kveldsnytt. I tillegg styrker vi den redaksjonelle jobbinga med fordypende nyheter og vi skal bidra til å løfte flere historier fra hele landet til den nasjonale dagsorden på alle plattformer, opplyser Verstad i NRK Trøndelag.

NRK har registrert at det er stadig færre som slår på tv klokka 18.45.

– Vi ser at publikums tv-bruk har flytta seg seinere på kvelden. Vi ønsker å være der publikum er med vårt tilbud. Totalt sett er dette en styrking av nyhetstilbudet til tv-seerne, mener Verstad.

Dybdejournalistikk

Klager på Midtnytt-sendingene

Flere er misfornøyde med de nye sendetidene til Midtnytt.

Foto: Printscreen fra Facebook

– Vi kutter ikke i journalistressursene som følge av dette. Vi skal jobbe mer med dybdejournalistikk og vi skal levere mer fra hele landet til Dagsrevyen, Dagsnytt, NRK.no og til nye riksdekkende produksjoner.

– Hvor skal de fordypende nyhetene sendes, når dere nå kun skal ha korte sendinger på tv?

– Vi skal publisere fordypende historier på alle plattformer, også på tv og også i de nye regionale tv-sendingene. I tillegg skal vi fortelle historier og nyheter fra hele landet på radio og nett – og vi skal sørge for at flere historier fra hele landet synes nasjonalt, sier Merete Verstad.