Normal

Gjerstad kommer på DVD

NRK Trøndelag gir ut en egen film om healeren fra Snåsa.

 

Omslag "Kjenner du varmen?"
Foto: NRK

Programmet "Kjenner du varmen?" med den 80 år gamle healeren Joralf Gjerstad, satte seerrekord for programflaten Faktor da det gikk på NRK1 i høst.

Interessen for programmet var svært stor, etter at dokumentaren ble vist fikk Gjerstad nærmere 3000 brev fra mennesker som ble grepet av det de så.

På DVD

Nå gir NRK Trøndelag ut dokumentaren på DVD sammen med ekstramateriale, platen inneholder intervjuer om og med Joralf Gjerstad som ikke ble vist på fjernsyn.

Den inneholder også den store jubileeumskonserten som ble holdt i Steinkjer kirke da Snåsakaill'n fylte 80 år, samt billedgallerier og kopier av historiske smalfilmer fra Snåsa.

- Det er godt å få vist mer av det stoffet vi sitter på sier Jørn Haudemann-Andersen og Kjartan Trana. De to er hovedansvarlige for innholdet på DVDen.

40 timer råstoff

Journalistene forteller at det ble tatt opp nesten førti timer med film før de startet redigeringa av "Kjenner du varmen?"

- Det var så mye vi skulle hatt plass til under denne prosessen. Nå er det godt å få en ny sjanse og bedre plass, sier Trana.

I forbindelse med produksjonen av DVDen har de to igjen gått gjennom råstoffet på nytt.

- I tillegg til noen veldig lange og spennende intervjuer med Joralf Gjerstad har vi også tatt med flere personer som har fått hjelp av ham, sier Kjartan Trana.