Gjerstad årets trønder

Helbrederen Joralf Gjerstad fra Snåsa er kåret til ”Årets trønder”.

Joralf Gjerstad
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Det er NRK Trøndelags lyttere og lesere som har stemt frem Joralf Gjerstad fra en liste på åtte kandidater. Gjerstad mottok prisen på direkten i NRK Trøndelags ettermiddagssending torsdag.

 - Hjertelig takk, dette er en overraskende og gledelig gave. Jeg er glad for at mange forstår at jeg har forsøkt å hjelpe så godt jeg kan, sier Joralf Gjerstad.

Joralf Gjerstad
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Han takket også kona si Signe.

- Uten henne hadde det vært umulig for meg å få denne takken. Vi er to som har tatt i mot folk som har trengt hjelp gjennom 40-50 år, sier Joralf Gjerstad.

Betyr mye for mange

Gjerstad fikk overrakt et bilde laget av kunstneren Elling Reitan.

Joralf Gjerstad
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

- Prisen går til en person som betyr mye for mange, både i Trøndelag og ellers i landet. Gjerstad kan hjelpe andre, mange mener at han har forandret livet deres etter et kort møte, sier redaksjonssjef Astrid Moen i NRK Trøndelag.

Satte seerrekord

Over en halv million nordmenn så NRKs Faktor-program om Joralf Gjerstad som ble vist på tv i oktober, aldri før har så mange fulgt et program fra Faktor-redaksjonen. Etter at dokumentaren var vist mottok Gjerstad over 3000 brev fra hele landet.

Vant hjemmekonsert

Solveig Hansen Sødal fra Vinjeøra var en av de som var med på avstemmingen. Hun ble trukket ut som vinner av en konsert med gruppen Too Far Gone, hjemme i sin egen stue.