Hopp til innhold

Gjerningsmann i voldssak utvist resten av skoleåret

Charlottenlund videregående skole innkalte mandag til et foreldremøte på skolen for å informere om arbeidet med voldsepisoden på skolen.

Tor Erik Rønne og Nina Hoseth

Tor Erik Rønne ved Sør-Trøndelag politidistrikt, og Nina Hoseth, rektor ved Charlottenlund videregående skole, var begge til stede på foreldremøtet på skolen mandag kveld.

Foto: Kirsti Kringstad / NRK

– Han er utvist, og vil ikke komme tilbake til skolen dette skoleåret. Det sier Tor Erik Rønne, forebyggendekoordinator hos politiet i Sør-Trøndelag, til NRK om 18-åringen som banket opp en medelev på Charlottenlund videregående skole.

Mandag kveld er det foreldremøte på skolen, og Rønne er til stede som representant for politiet for å fortelle om hvordan de jobber med saken.

– Vi har veldig stor forståelse for at det i kjølvannet av det som har skjedd har blitt skapt mye utrygghet, og det er viktig for oss å være i dialog med foreldre og elever for å nyansere og balansere litt.

Mobilvideo av vold på videregående skole.

Hyller skolen

Lindy Jarosch-von Schweder er én av de rundt 200 foresatte som tok turen til møtet. Hun har to barn som går på skolen.

– Jeg opplever at barna mine er trygge, at de trives og har fått god informasjon. Det er alvorlig at dette har skjedd, men jeg har inntrykk av at dette er en engangshendelse, sier hun til NRK, og legger til at hun er fornøyd med hvordan skolen har håndtert det som har skjedd.

– Jeg har tillit til at skolen håndterer dette på en profesjonell møte, og vil berømme skolen for at de er så åpne om hva som har skjedd og inviterer til dette møtet.

– Føler det er litt glemt

Elevrådsleder Jesper Justnes sier han tror elevene føler seg trygge på skolen.

– Først merket vi det veldig, lærerne snakket mye om det med oss, men nå føler jeg det er litt glemt. Jeg merker ikke noe frykt blant elevene, sier Justnes.

Han mener likevel mandagens møte er viktig.

– Jeg tror det er viktig at foreldrene får svar på det de ønsker, slik at de føler det er trygt på skolen. Jeg føler saken er litt glemt og at det kanskje blir rippet opp i nå, men alt i alt synes jeg det er en bra ting.

Siste fra Trøndelag

Alf Skille

Ukas siste Midtnytt er ved Alf Skille

Ukas siste Midtnytt er ved Alf Skille