Gjennomførte rekonstruksjon etter mistenkelig dødsfall

Politiet har flere teorier om hva som kan ha vært årsaken til at en mann ble funnet død på Fergeland i Steinkjer natt til søndag. For å finne svaret er det blant annet gjennomført en rekonstruksjon på stedet.

ÅSTEDET: Her ble avdøde funnet natt til søndag. Nå jobber politiet med kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

ÅSTEDET: Her ble avdøde funnet natt til søndag.

Foto: Patrik Grønli

Natt til søndag mottok politiet i Trøndelag melding om et dødsfall på Fergeland i Steinkjer. En utenlandsk statsborger bosatt i Steinkjer ble funnet død på en privat adresse.

– Politiet har hele tiden hatt flere hypoteser om hva som har vært mulig hendelsesforløp i denne saken, sier Silje Kristin Noem, påtaleansvarlig i Trøndelag politidistrikt.

Saken etterforskes derfor fortsatt bredt.

En person som søndag ble siktet for drap, ble i løpet av samme dag løslatt etter avhør, ettersom vilkårene for fortsatt pågripelse og varetektsfengsling ikke var oppfylt.

Silje Kristin Noem

– Etter et overblikk over det samla bevisbildet så ble hypotesen om at det hadde skjedd en straffbar handling svekket, sier påtaleansvarlig Silje Kristin Noem i politiet.

Foto: Rita Kleven/NRK

Etterforsker bredt

I løpet av søndag ble det gjennomført flere avhør, i tillegg til en del krimtekniske undersøkelser og en rekonstruksjon på stedet. Politiet vil videre også gjennomgå en del digitalt materiale som er beslaglagt i saken,

– En etterforskning er hele tiden dynamisk og vi forsøker å holde alle muligheter åpne og ikke låse oss fast i en spesifikk hypotese, sier Noem.

Har formening om dødsårsak

Som følge av opplysninger i saken og funn på stedet iverksatte politiet tidlig etterforskning, og en mann ble pågrepet og siktet for drap.

Den siktede ble fraktet til Trondheim politistasjon for avhør. I løpet av søndag var mistanken mot siktede svekket, og vedkommende ble løslatt fra arrestasjonen.

Politiet jobber mandag med kriminaltekniske undersøkelser og med avhør.

Det er gjennomført en obduksjonsrapport og politiet har en formening om hva som er dødsårsaken, men vil ikke gå ut med detaljer rundt dette.