Hopp til innhold

Gjennomfører livsfarlig Houdini-stunt

Illusjonisten Christian Wedøy har verken klaustrofobi, høydeskrekk eller vannskrekk. Lørdag klokken 11.00 gjennomfører han et livsfarlig stunt som selveste Houdini gjorde i sin tid.

Cristian Vedøy

Christian Wedøy skal ha både håndjern, kjetting og blybelte på seg når han skal hoppe fra bybrua i Trondheim.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK

– Det er en stor risiko ved dette hoppet, man kan jo drukne, sier Wedøy til NRK.

r han treffer vannet kommer han til å bli dratt ti meter under.

Mye erfaring med vann

bybrua

Fra bybrua og ned til vannet er det cirka syv meter. Fra denne høyden skal Wedøy hoppe med blybelte og kjetting.

Foto: Tor Beisvåg

Wedøy har jobbet som dykker i fem år, og har derfor en god del erfaring fra å være under vann. Stuntet har vært forberedt i tre måneder og hvis noe går galt, kan det gå riktig galt.

– Det kommer det ikke til å gjøre, sier han betryggende.

Når Wedøy skal utføre stuntet har han med seg tryllekonsulent Allan Hagen. En tryllekonsulent er en kreativ og teknisk rådgiver for tryllekunstnere, illusjonister, og stuntmenn.

– Det er ikke jeg som har rådet han til å utføre dette stuntet, men når han fortalte meg at han hadde tenkt å hoppe fra bybrua, prøvde jeg å bidra med litt råd, tips og veiledning underveis, sier Hagen.

Inspirert av Houdini

Vedøy er veldig inspirert av Harry Houdini når det kommer til sin karriere.

– Likevel prøver jeg ikke å være han, det er umulig. Han levde på en tid hvor trylling ble sett helt annerledes på, og jeg prøver å få frem mer ekthet i mine stunt, sier han.

harry houdini

Her utfører Harry Houdini et av sine signaturtriks. Han låser i lenker på hender og føtter og pakkes i en kasse. Så kastes han i elven og må komme seg ut på egenhånd. Han klarte det som regel på under et minutt.

Foto: wikimedia commons