NRK Meny
Normal

– Folk står i kø for å gi penger og gaver

Tradisjonen tro så stiller DDE opp for å holde julekonsert til inntekt for Frelsesarmeen i Trondheim, og givergleden blant folk er det ingenting å si på.

Frelsesarmeen samler inn penger

Folk står i kø for å gi penger til en god sak i førjulstida. Kari Melby fra Frelsesarmeen er svært takknemlig.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

Kari Melby

Kari Melby er rørt over alle som ønsker å gi penger. Hun sier givergleden i Trondheim er veldig stor.

Foto: Bent Lindsetmo/NRK

– Folk står i kø for å gi penger. Det er helt fantastisk, sier Kari Melbye fra Frelsesarmeen.

Namsos-bandet DDE har i flere år valgt å støtte Frelsesarmeen med julekonserter i adventstida. Lørdag var de i Trondheim og holdt konsert for frammøtte på torget.

– Den innsatsen DDE gjør for oss er uvurderlig. Det er svært mange som ber oss om hjelp i denne tida. De trenger rett og slett hjelp for å overleve i Trondheim i dag, sier Melby.

– Jeg ønsker å takke

I det NRK intervjuer Kari Melby er bøssa hun bærer allerede stappfull av penger, og konserten er kun kommet halvveis. Følk står i kø for å gi penger til en god sak.

– Jeg ønsker å si tusen hjertelig takk. Det betyr så mye. Både voksne og små barn kommer for å bidra, og det er spesielt rørende når 3-åringer kommer bort med penger fordi de ønsker å hjelpe andre barn som ikke har det like bra, sier hun.

I år stiller de også med bankterminal, slik at de som ikke har kontanter kan gi.

Betyr varme klær og verdighet

Julegryta er Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Hvert år settes julegryta ut på gatehjørner og torg rundt om i landet. For mange byr den på julestemning, for andre betyr det mat, varme klær og verdighet.

– Julegryta i Trondheim ble satt ut første mandag i advent, og siden da har folk vært veldig flinke til å gi. De gir både penger og julegaver. Jeg tror folk i dag er veldig oppmerksom på at alle ikke har det like bra, sier Kari Melby.

DDE spiller for Julegryta til Frelserarmeen på Trondheim torg.

DDE har flere ganger bidratt i å skaffe penger til Frelsesarmeens julegryte.