Gitarkameratene gjenforenes

Norges fire mest betydningsfulle visesangere samles igjen i Trondheim.

Gitarkameratene 1990

Slik så Gitarkameratene ut i 1990. Fra venstre Lillebjørn Nilsen, Halvdan Sivertsen, Øystein Sunde og Jan Eggum.

Det er over 20 år siden Øystein Sunde, Halvdan Sivertsen, Jan Eggum og Lillebjørn Nilsen dannet gruppa Gitarkameratene, som ble en stor vise- suksess over hele Norge.


Gjenforening

Nå gjenforenes de endelig igjen, og begivenheten skjer 17. mars i Olavshallen i Trondheim. Gjenforeningskonserten er foreløpig kun satt opp i Olavshallen og billettsalget starter i dag klokken 11.

Tilfeldig start

I 1987 spilte Øystein Sunde, Lillebjørn Nilsen og Halvdan Sivertsen sammen under en konsert i Sarpsborg, og det var såpass vellykket at de ønsket å fortsette. De fikk med seg Jan Eggum og året etter ble Gitarkameratene offisielt dannet.Gruppa har hatt enorm suksess siden den gang, og ble i 1990 kåret til Årets Spellemann under Spellemannskonserten. Gutta har gjort utallige konserter og gitt ut to plater fram til 1994. Da ble plutselig helt stille.

På egenhånd

De siste 16 årene har gutta drevet med sine egne prosjekter, med unntak av en kort gjenforening i 2003. Dette var riktignok kun for å spille inn en sang til albumet "Gull i fra grønne skoger", som var en hyllest til Vidar Sandbeck.

Mange har etterspurt en gjenforening på scenen, og nå har endelig den folkekjære vise-gruppa tatt seg tid til en helaften i Olavshallen i midten av mars.