Gir Telenor-oppsagte tilbud om jobb i Rørvik

Flere av de 188 ansatte som nå mister jobben i Telenor får tilbud om å begynne på kontoret i Rørvik i Nord-Trøndelag. Men Telenor kan ikke si om det dermed blir flere arbeidsplasser på tettstedet.

Telenor Rørvik

Telenors Rørvik-avdeling jobber blant annet med å ivareta Telenors bedriftskunder over hele landet.

Foto: Espen Sandmo/NRK
Sigrun Hofstad
Journalist

Mandag ble det kjent at Telenor Norge legger ned kontorene i Steinkjer, Førde og Stavanger – og kutter i to andre. Totalt 188 personer mister jobben.

17 mister jobben når kontoret i Førde legges ned 31. mars. Der får samtlige tilbud om å jobbe ved avdelingen i Rørvik. I Stavanger blir kundesenteret for bedrift lagt ned fra april neste år og 84 personer blir berørt. Alle får tilbud om jobb enten i Kongsvinger eller Rørvik.

Kan ikke svare om de blir flere i Rørvik

Tormod Sandstø

Informasjonssjef i Telenor Norge, Tormod Sandstø, sier de ikke har fokus på Rørvik i dag.

Foto: Bjørn H. Stuedal / Telenor

Informasjonssjef i Telenor Norge, Tormod Sandstø, sier til NRK at han ikke kan svare på om bedriften i Rørvik dermed skal utvide.

– I dag har vi fokus på de ansatte ved de fem stedene som er berørt av oppsigelser.

– Men dere må ha gjort dere opp en mening om dere skal ansette flere i Rørvik, eller om de som jobber der nå må gå til fordel for noen med lengre ansiennitet fra kontorene som legges ned?

– Det er uavklart hvordan dette vil bli. Vi vet ennå ikke hvor mange som eventuelt vil søke seg til Rørvik. Vi kommer tilbake til dette når vi vet mer om hva som skjer, sier Sandstø.

I Steinkjer, som også ligger i Nord-Trøndelag, får de ansatte ikke tilbud om jobb i Rørvik. Dette skyldes ulik kompetanse på de to kontorene.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.