NRK Meny
Normal

Gir Rock City forlenget frist

Kommunestyret i Namsos ga torsdag kveld Rock City en utvidet frist når det gjelder videre drift i selskapet.

Namsos-politikerne

Namsos-politikerne er svært kritiske til det som har foregått i Rock City, og vil prøve å begrense kommunens tap så mye som mulig.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Nå får Rock City tiden fram til 13. mai med å legge fram en plan for hva selskapet skal drive på med i framtiden. Under kommunestyrets møte 30. mai vil trolig den endelige avgjørelsen tas når det gjelder Rock Citys skjebne.

Har det økonomiske ansvaret

For det er Namsos kommune som har det økonomiske ansvaret for Rock City. Tidligere denne uka ble det avslørt at Rock City har en negativ egenkapital på 10,6 millioner kroner, og at de ikke har klart å betale husleia til Namsos kommune.

Kommunen har leid lokalene i 20 år framover, og må uansett betale. Selv om Rock City går konkurs. Det er dilemmaet Namsos-politikerne nå står overfor.

– Jeg er fryktelig skuffet. Både over musikkbransjen og lederne i Rock City. Men vi må ikke glemme at det finnes verdier i Rock City, sa Venstres Lill Sandvik Solvi fra talerstolen under kommunestyremøtet.

Kåre Aalberg

Tidligere ordfører Kåre Aalberg tok et kraftig oppgjør med tidligere ledere i Rock City fra talerstolen under kommunestyremøtet i Namsos.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Flere av politikerne uttrykte fortsatt håp om ei framtid for Rock City, men skuffelsen over det økomomiske rotet i selskapet var tydelig i alle partier.

– Dreier seg om tillit

Og alle politikerne er nå innstilt på å begrense kommunens økonomiske tap så mye som mulig. Rock City skal etter avtalen betale kommunen 400.000 kroner i husleie hver måned, men det blir ikke gjort.

– Ute blant folk i Namsos ser det ut som om pengene bare har forsvunnet i Rock City. Denne saken dreier seg derfor også om tilliten ute blant folk. Ikke bare til Rock City, men også oss som politikere og Namsos kommune, mener SVs gruppeleder Kåre Aalberg.

Fra talerstolen tok den tidligere ordføreren et kraftig oppgjør med de tidligere lederne i Rock City som han mener ikke tar det ansvaret for Rock Citys situasjon som de burde gjøre.

– Løper fra ansvaret

– De ansvarlige løper fra ansvaret sitt, og jeg er både sint og forbannet. Vi i kommunen må i alle fall ta ansvar for det vi har vært med på. For folk utenfra ser det ut som vi ikke har ryggrad. Nå må vi ta ansvar og lage en stor dugnad for å komme ut av dette, mener Aalberg.

Tom Collett Prytz

Høyres Tom Collett Prytz krever at Rock City begynner å betale husleie.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Han fikk støtte fra Høyres gruppeleder Tom Collett Prytz.

– Det er begredelig og trist at ledere i Rock City løper fra ansvaret sitt. Vi som politikere må ta ansvar for de vedtakene som er gjort. Nå må Rock City betale husleie og vise seg sitt ansvar bevisst. Vi ønsker ikke flere drømmerier, men realiteter, mener han.

Krever betaling

Høyre og Fremskrittspartiet krevde at Rock City nå begynner å betale husleie fra i morgen av. Men de ble nedstemt av de andre partiene, som altså vil gi selskapet en lengre frist.

– Jeg gikk inn i politikken for å få til en bedre skole i Namsos. Nå frykter jeg det blir vanskelig på grunn av Rock City. Jeg er redd for kommunens økonomi, og krever at leiekontrakten med Rock City sies opp hvis ikke husleia blir betalt, sa Høyres Hege Skillingstad.

Rock City har dermed et kraftig press på seg, og må komme med en plan for videre drift som bærer seg økonomisk. Også staten avventer nå videre utbetalinger til Rock City før kommunen og Nord-Trøndelag fylkeskommune bestemmer seg for hva de vil gjøre i saken.

Hege Sørlie og Morten Stene

Rådmann Hege Sørlie (til venstre) og ordfører Morten Stene (til høyre) er under et hardt press for sin håndtering av Rock City-saken på vegne av Namsos kommune.

Foto: Espen Sandmo/NRK