Gir prispenger til TV-aksjonen

Lege og matbokforfatter, Berit Nordstrand fikk i dag Go’hjertaprisen på 10.000 kroner og gir den videre til TV-aksjonen.

Ingrid Nordstrand og Inge Johnsen

Den profilerte legen, kursholderen og matforfatteren var på LianTunet for å lansere sin nye barnebok «Sukkerkok i hodet» da hun ble overrasket med prisen.

Foto: Privat

Prisen ble delt ut da hun lanserte sin nye barnebok, «Sukkerkok i hodet» på en festdag til ære for god matkultur på LianTunet i Trondheim.

Prisen er innført av LianTunet og deles ut til noen som har gjort en ekstraordinær innsats for å skape mathygge der folk møtes, eller på en raus og god måte er opptatt av at et måltid handler om mer enn å bli mett.

– Berit er ekstremt opptatt av å spre kunnskap om matens betydning for folkehelsa. Til tross for at hun tidvis får hard medfart av jantelovens lange armer, står hun på videre, sier Inge Johnsen, kokk, gründer og mannen bak LianTunet.

Godt fornøyd

– Vi opplever at hun raust deler av sin kunnskap, og at hun har et genuint ønske om at flest mulig skal få ta del i en positiv matopplevelse.

– Dette er utrolig hyggelig! Jeg har en veldig god kandidat klar, sa en glad prisvinner fra utescenen.

– I dag er det jo TV-aksjonen, til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Ingen kropper fungerer uten rent vann! Så jeg vil gjerne gi sjekken videre til TV-aksjonen, sier Nordstrand.

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.