NRK Meny
Normal

Gir prispenger til TV-aksjonen

Lege og matbokforfatter, Berit Nordstrand fikk i dag Go’hjertaprisen på 10.000 kroner og gir den videre til TV-aksjonen.

Ingrid Nordstrand og Inge Johnsen

Den profilerte legen, kursholderen og matforfatteren var på LianTunet for å lansere sin nye barnebok «Sukkerkok i hodet» da hun ble overrasket med prisen.

Foto: Privat

Prisen ble delt ut da hun lanserte sin nye barnebok, «Sukkerkok i hodet» på en festdag til ære for god matkultur på LianTunet i Trondheim.

Prisen er innført av LianTunet og deles ut til noen som har gjort en ekstraordinær innsats for å skape mathygge der folk møtes, eller på en raus og god måte er opptatt av at et måltid handler om mer enn å bli mett.

– Berit er ekstremt opptatt av å spre kunnskap om matens betydning for folkehelsa. Til tross for at hun tidvis får hard medfart av jantelovens lange armer, står hun på videre, sier Inge Johnsen, kokk, gründer og mannen bak LianTunet.

Godt fornøyd

– Vi opplever at hun raust deler av sin kunnskap, og at hun har et genuint ønske om at flest mulig skal få ta del i en positiv matopplevelse.

– Dette er utrolig hyggelig! Jeg har en veldig god kandidat klar, sa en glad prisvinner fra utescenen.

– I dag er det jo TV-aksjonen, til inntekt for Kirkens Nødhjelp. Ingen kropper fungerer uten rent vann! Så jeg vil gjerne gi sjekken videre til TV-aksjonen, sier Nordstrand.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
F-35 flyr over Ørland hovedflystasjon
I Storlidalen i Oppdal er de allerede i gang med å lage skiløyper.