NRK Meny
Normal

Dette er den beste Northug-låta

Børge Rømma & Grislæstan tok seieren i NRK Trøndelags kåring av beste Northug-låt. Med over 50 prosent av stemmene gikk hyllestsangen «GULL! GULL! GULL!» til topps.

Børge Rømma & Grislæstan

GULL: Børge Rømma & Grislæstan, bestående av Truls Hvalryg (t.v.), Børge Rømma, Alexander Killingberg og Magne Kollstrøm, sikret seg over halvparten av stemmene.

Foto: Kristoffer Furberg

– Dette er utrolig artig for oss. Det er nesten som vi skulle tatt en gullmedalje selv, sier vokalist Børge Rømma til NRK.

Hør vinnerlåta her:

Slo an med «folkets låt»

Kåringen av beste Northug-låt startet 15. februar og ble avsluttet torsdag. Antall stemmer endte på 3 022 totalt, og disse har kommet fra over 20 forskjellige land. Rømma forteller at han og bandet håpet på seier, men at de hele tiden var klar over den harde konkurransen fra Skei & PT og Jack Taylor.

– Vi må takke dem for god innsats, sier Rømma på vegne av Grislæstan.

Skei & PTs «Vis dem ryggen» endte på en god andreplass med 1 314 stemmer. Det ble dessverre ikke nok til å slå Børge Rømma & Grislæstan som hanket inn 1 546.

Rapduo Skei og PT

SØLV: Skei & PTs 'Vis dem ryggen' endte på en god andreplass med 43,48 prosent av stemmene.

Foto: Marius Langfjord

Hva synes du om at så mange har stemt på låta deres?

– Vi håpet jo at det skulle bli folkets låt. Det er kjempebra at så mange har engasjert seg og stemt, sier Rømma.

Heier på Petter

Han og bandet har fulgt Petter Northug jr. under ski-VM, og Rømma mener skiløperens innsats er i tråd med låtas budskap så langt.

Artist Jack Taylor

BRONSJE: Låta 'Rise Again' av Jack Taylor ft. Mo tar tredjeplassen med skarve 5,36 prosent av stemmene.

Foto: Peder Opland

– Han har gjort det veldig bra. Nå tar han det rolig og lader opp til neste runde, og så satser vi på at det blir minst ett gull til, forteller Rømma, som håper at hyllestlåten også vil leve videre etter VM i Falun.

Går for gull

I disse dager spiller han og bandet inn en CD, som skal ferdigstilles i løpet av året. Rømma utelukker ikke at «GULL! GULL! GULL!» blir å finne der.

– Responsen fra publikum har absolutt gitt oss en grunn, så nå er vi nesten nødt til å ta den med. Vi skal uansett stå på slik at plata blir «gull» den også, sier vokalisten og ler.

Hør flere Northug-låter her: