NRK Meny
Normal

Gikk over 70 mil for kreftsaken

Marit Aslaug Johansen kom i dag i mål etter å ha gått den lange turen fra Trondheim til Oslo for å samle inn penger til kreftsaken.

Marits hjertesak - Marit Aslaug Johansen

Marit Aslaug Johansen har selv hatt kreft, nå samler hun inn penger for å hjelpe andre.

Foto: Privat

Marit Aslaug Johansen ble kreftfri i fjor etter hun hadde kjempet mot kreften i ti år. Hun ønsket å gjøre noe for å hjelpe andre og solgte personlige eiendeler for å samle inn penger til kreftsaken. Nå har Johansen gått hele turen fra Trondheim til Oslo for å samle inn penger til hjertesaken hennes.

marits hjertesak - Marit Aslaug Johansen

Sekken til Marit Aslaug Johansen viste med tydelige skilt hva hennes vandring gikk ut på.

Foto: Privat

Turen startet 27. mai, og i dag kom hun endelig i mål etter 29 dager med vandring. Stortinget var siste stopp, og der ventet familie og venner.

– Turen har gått veldig bra, men noen etapper har vært veldig slitsomme. Men det er utrolig artig å klare det, forteller en sliten Johansen.

Takknemlig

Før turen startet skrev hun en lang melding på sin facebook-side "Marits hjertesak" om hvorfor hun ønsker å hjelpe til i kampen mot kreft.

"Jeg er mamma <3. Heldige meg som får høre ordet flere ganger daglig. Ikke alle er like heldige som meg, noen får aldri høre stemmen til barnet sitt igjen. Og det er dette innsamlingen handler om. Det å være mamma og pappa og om livet som blir snudd på hode når kreften rammer ditt barn."

– Jeg gjorde dette i takknemlighet for at jeg er frisk. Den dagen jeg var ferdig med behandlingen så jeg at en gutt på fire år hadde dødd av kreft, og det syntes jeg var forferdelig. Jeg er veldig glad i unger, og jeg ønsker å sette mer fokus på at det må forskes mer på barnekreft, sier Johansen.

Såre føtter

Johansen klarte alle målene i løpet av turen som både var til innsamling av penger til kreftsaken, samtidig som det var en 60-års gave til seg selv.

Vannblemme - Marit Aslaug Johansen

Den lange turen fra Trondheim til Oslo satte sine spor. Marit Johansen ble sår på alle tær, og måtte derfor ta det litt rolig de siste etappene.

Foto: Privat

– Det som var mest utfordrende på turen er at beina har vært såre. Men jeg har møtt veldig mange hyggelige mennesker underveis. Mange har sponset med forskjellig mat, utstyr og overnatting, også har det vært veldig morsomt når folk har tutet når de har kjørt forbi. Så jeg vil takke folk for hvor fantastiske de har vært, forteller hun.

I løpet av turen har det blitt samlet inn 47 tusen kroner, som går til Barnekreftforeningens forskningsfond, Sykehusklovnene på St. Olavs Hospital og Vilde Wedø Jektviks minnefond. I tillegg skal Johansen gi 35 tusen kroner fra ting hun har solgt og fra hjertet som hun sier. Hun håper folk fortsetter å gi.

– Jeg kommer ikke til å legge ned siden, og jeg håper folk vil fortsette å støtte denne viktige saken, avslutter hun.