RBKs nye assistenttrener sier at jobbtilbudet kom litt ut av intet

Geir Hansen, sønnen av trenerlegenden Bjørn Hansen, er den nye assistenttreneren til Rosenborg.

Geir Hansen møter pressen, etter å ha blitt lansert som ny assistenttrener for Rosenborg.

MØTER PRESSEN: Geir Hansen møtte pressen etter han ble lansert som assistenttrener i Rosenborg.

Foto: Vigdis Wågø / NRK

Han blir assistenttrener under Trond Henriksen ut 2020-sesongen, slik NRK erfarte tirsdag. Hansen ankom Lerkendal onsdag ettermiddag.

– Jeg tenker at det blir spennende å jobbe med flinke folk. Tilbudet kom på torsdag, litt ut av intet, da Trond ringte og lurte på om jeg ville komme til Trondheim. Det gikk veldig fort, så jeg måtte søke fotballforbundet om permisjon, sier Hansen når NRK treffer ham.

Han har bred erfaring fra toppfotballen, og ser frem til å starte i den nye jobben. Han har jobbet mye med toppspillerutvikling.

– Jeg trives godt på feltet og trives godt med kampanalyse. Det er i og for seg det jeg skal drive på med i Rosenborg. Jobben min er å gjøre Trond Henriksen best mulig, sånn at laget spiller god fotball og vinner fotballkamper.

Født rosenborger

Den nye assistenttreneren har blant annet vært hovedtrener og assistenttrener i Aalesund. Han har også vært utviklingsleder i Hødd, før han i 2017 returnerte til Sunnmøre Fotballkrets som aktivitetsutvikler.

Nils Arne Eggen og Bjørn Hansen

ASSISTENT: Nils Arne Eggen og assistent Bjørn Hansen.

Foto: Erik Johansen

Geir Hansen er sønnen til den avdøde trenerlegenden Bjørn Hansen. Han var hovedtrener i Rosenborg i 1984-1985, men mest kjent som assistenttrener under Nils Arne Eggens suksessperiode.

– Pappa gjorde en god jobb for Rosenborg og norsk fotball, men jeg tenker ikke spesielt på det. Jeg er annerledes og er ikke han, sier Geir Hansen.

For hovedtrener Trond Henriksen var Hansen et naturlig valg.

Trond Henriksen
Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

– Jeg har snakket mye med ham tidligere, og vet hva han står for. Han har jo også RBK 4-3-3- i blodet, samtidig som han har vært i klubbfotballen i Ålesund. Og en del mot breddelandslagene, så jeg vet godt at han er en kjempedyktig mann

Kan bli den langsiktige løsningen

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt, er overbevist om Rosenborg har gjort et godt valg.

Mann i lilla klær

Sportskommentator i NRK, Jan Petter Saltvedt, mener Hansen kan være en del av den langsiktige løsningen.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

– Det er trygt, det er sikkert, det er RBK- gener. Hansen er en fagmann som vet hva de driver med på Lerkendal, sier Saltvedt.

– Selv om han har vært på Sunnmøre de siste 20 årene, så kommer han jo også derfra med det som er den beste kvalifikasjonen av alle: han har røket uklar med Kjetil Rekdal en gang i tiden. Da kommer man inn med plusspoeng på Lerkendal.

Saltvedt anser det heller ikke som usannsynlig at Hansen kan være en del av den langsiktige planen til Rosenborg.

– Jeg tenker umiddelbart at han ikke kommer tilbake til Trondheim, uten å ha fått signaler om at han vil være en del av Rosenborg også etter første i første, neste år.