Går likevel i NM

Petter Northug vil likevel gå duathlon og kanskje 15 km under ski-NM i Trondheim.

Petter Northug
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Tidligere mandag sa Northug han skulle droppe NM, men i løpet av ettermiddagen ble planene endret.

- Jeg går helt sikkert duathlon på lørdag, sa Petter i London i formiddag, på vei hjem fra Canada. - Men det kan hende jeg også går 15 km i fri teknikk på torsdag. Jeg skal kjenne litt på kroppen når jeg kommer meg hjem, sier Northug, ifølge sin egen hjemmeside.

Redd for å bli syk

Han gikk fire renn i verdenscupen forrige uke, men frykter sykdom fordi tidsforskjellen er stor, og det er liten tid til akklimatisering før NM.

– Kroppen er i ubalanse og mer mottakelig for sykdom etter en lang reise med store tidsforskjeller. Jeg kommer ikke til å ta noen sjanser. Jeg vurderer fortsatt å starte i NM, men det kommer mange viktige renn etter NM også, sier han.

Northug tenker særlig på verdenscuprennene i februar i Liberec, der det er prøve-VM, samt Falun. Det var jo nettopp der han vant sin aller første seier i verdenscupen for snart to år siden.

Ikke alene

Northug er ikke den eneste som har vurdert å droppe NM i Granåsen til fordel for andre arrangement. Både Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren har uttalt at de har lyst på prioritere andre renn enn NM.

Les også:  Hopperne beordres til NM

Dette synes arrangørene av NM i Granåsen er skuffende. I tillegg skaper det litt problemer i selve planleggingsfasen.

- Når det er et så stort arrangement, burde vi få bruke alle kreftene våre på selve arrangementet, og slippe kampen mot de som ikke vil stille. Dette er for oss ein negativ kamp på oppløpet, når vi skal gjøre siste finpussen mot mesterskapet, sier leder for organisasjonskomiteen i Granåsen Svein Ove Dyrdal til NRK Trøndelag.