Går for medalje

Skiskytteren Tora Berger stiller til start på dagens 10 km fri teknikk, og hun sikter seg inn på pallen.

Kongen på plass i Granåsen
Foto: Jo Kristian Kvernland

I utgangspunktet skulle også Solveig Rogstad stille i dagen renn, men hun prioriterer oppladning til det kommende skiskytter-VM i Østersund. Berger derimot bruker NM som trening foran VM. Hun er usikker på styrkeforholdet til langrennsløperne, og tror det er tvilsomt at hun vil hevde seg i toppen, selv om det er målet.

- Jeg må innrømme at det blir vanskelig, men jeg skal gjøre et ærlig forsøk, sa en stresset Berger til NRK Trøndelag like før start.

Trønderske favoritter

Sjøl om Marit Bjørgen ikke stiller i dagens renn er tre av favorittene trønderjenter. Den kanskje største favoritten sammen med Hilde Gjermundshaug Pedersen, er junioren Marthe Kristoffersen fra Varden IL. Hun har levert flere sterke resultater i vinter. Sammen med Marte Elden fra Namdalseid og Kristin Mürer Stemland, Byåsen IL utgjør Kristoffersen en sterk trio på dagens 10 km fri teknikk.

Kongen på plass

Kong Harald er på plass i dag som i går. Sammen med ordfører Rita Ottervik og skipresiden Sverre Seeberg, ble han møtt av hundre barn med flagg på ski. De skulle markere at Norges Skiforbund blir 100 år i år.