Hopp til innhold

Fylt lammebog

 

Fylt lammebog
Foto: Gerd Kaufmann Olsen / NRK

 

 

Fylt lammebog

4 porsjoner

1 benfri lammebog
125 g tørkede aprikoser
0,5 liter vann eller krydderlake
50 g loff/brød uten skorpe
1 stor skive kokt skinke
1 egg
Salt
Pepper
50 g smør eller margarin
150 g langkornet ris
2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1/2-1 ss karri
1 buljongterning
1/2 l kokende vann

Krydderlake:
4 dl vann
2 dl sukker
1 vaniljestang
1 kanelbark
1 sjerneanis
4 nellikspiker
6 hele pepperkorn
Litt hel ingefær

Kokes opp. Trekkes i 20 minutter.

FREMGANGSMÅTE:

Sørg for at lammebogen er benet ut, slik at den blir mest mulig sammenhengende.

Legg aprikosene i bløt eller gi dem et oppkok. Hakk dem. Det blir veldig god smak hvis de legges i en krydderlake.

Bland aprikoser med loffsmuler, strimlet skinke og egg. Smak til med salt og pepper.

Smør fyllet over kjøttet og rull det fast sammen. Surr med skåldet bomullstråd.

Brun kjøttet pent på alle sider. Legg det over i ildfast gryte.

Damp risen i resten av fettet i pannen til den er blank, men ikke brun. Tilsett hakket løk og hakket paprika, samt karri. La det dampe med et par minutter.

Hell risblandingen rundt kjøttet i gryten.

Løs buljongterningen opp i kokende vann og hell det over risen. Legg lokk på fatet og bak retten i ovn til kjøttet er mørt, ca 2 timer.