Hopp til innhold

Kjøkken i Sør-Trøndelag, stue i Nord-Trøndelag

Ordfører Liv Darell (Sp) i Rissa bor på fylkesgrensa mellom Nord- og Sør-Trøndelag. Og på kommunegrensa mellom Rissa og Leksvik. Fra nyttår forsvinner begge grensene.

liv darell

Ordfører Liv Darell i Rissa på trappa med to nisser og ei bikkje. Alle fire for øyeblikket i Rissa i Sør-Trøndelag.

Foto: Ingrid Lindgaard Stranden / NRK

Da blir Sør- og Nord-Trøndelag

Liv Darell

Denne vei til Sør-Trøndelag og Rissa

Foto: INGRID LINDGAARD STRANDEN / NRK

til Trøndelag, og Rissa og Leksvik til Indre Fosen. Men nissene i Rissa har ikke lang vei til hverken nabokommunen eller til nabofylket.

Sover i nord, dusjer i sør

Trappa og kjøkkenet ligger i sørfylket, mens stua i huset holder hus i nord. Soverommene er i Leksvik, mens badet er i Rissa. Postadressen Vanvikan ligger i nord, mens skatten hennes betales til Rissa. Selv har hun en fortid i begge fylkestingene.

Les også:

Fylkespendler

Jeg pendler mellom begge kommunene og begge fylkene flere ganger om dagen. Tv'en min står midt på grensa, så den snur jeg fra sør til nord, alt ettersom.......

Liv Darell

Denne vei til Nord-Trøndelag og Leksvik

Foto: INGRID LINDGAARD STRANDEN / NRK

Huset ble bygd av oldefaren på trettitallet - lite ante han, og de neste generasjonene, om hva som skulle skje med grensene over åtti år etter.

Følelser

Rissa ble egen kommune i 1830. Nå er det et ferdig kapittel. Og jo mer vi snakker om sånne ting, så kommer det litt følelser, tenker jeg, da. Jeg kjenner på dét. Nå er det snart historie. Vi skal bli Indre Fosen kommune og Trøndelag fylke. Og det blir helt greit.

Liv Darell

Grensa går under fjernsynsapparatet som kan sees fra begge fylkene og begge kommunene

Foto: INGRID LINDGAARD STRANDEN / NRK