NRK Meny
Normal

Veien bygges opp igjen

Det arbeides for fullt med å reparere fylkesvei 160 i Vuku som ble tatt av elva lørdag

Det arbeides med å reparere fylkesvei 160
Foto: Torill Aamodt / NRK

Fem store lastebiler fraktet søndag formiddag steinblokker til det store gapet som ble i fylkesvei 160 etter at elva Helgåa gikk flomstor.

Se video:

Video nsps_upload_2009_4_4_18_21_12_2519.jpg

Elva sank ca 1/2 meter

Elva hadde i løpet av nat til søndag sunket med vel en halv meter, så Mesta kunne starte gjenoppbyggingen av veien om morgenen.

Willy Leirvik, arbeidsleder Mesta

Willy Leirvik, arbeidsleder Mesta

Foto: Torill Aamodt / NRK

- Vi blir neppe ferdig i dag, sier Willy Leirvik, arbeidsleder for Mesta. Men han tror at i løpet av mandagen skal folk lenger oppe i dalen kunne kjøre forbi stedet igjen. Det er 40 fastboende og en del hyttefolk som nå ikke kommer ut med bil.

Les også: 40 personer isolert

Vurderte omkjøring på jordet

Det ble vurdert å legge en midlertidig omkjøring inne på jordet, men i samarbeid med Statens vegvesen ble det bestemt at veien skulle bygges opp igjen snarest.
Det var søndag formiddag fem biler som kjørte i skyttelfart med grov stein, en gravemaskin lempet steinblokkene videre på plass ute i gapet i veien.

Så veien skled ut


Kjell Ottermo bor et stykke innenfor der hvor veien har sklidd ut. Han var på tur nedover i dalen med bil da veien var i ferd med å skli ut lørdag.

Kjell Ottermo

Kjell Ottermo

Foto: Torill Aamodt / NRK

- Vi var kommet et stykke lenger ned, men der var veien oversvømt, så da snudde vi og kjørte hjem igjen, sier han. Etter å ha parkert bilen hjemme gikk han nedover igjen, og da så han de første delene av veien rase ut.
- Da fór det også ti-tolv store grantrær som sto på elvekanten, sier Ottermo. En stund senere forsvant hele veibanen i 20-30 meters lengde.

Spent på om han kommer på jobb

Ottermo fulgte arbeidet som pågikk søndag, og var spent på om Mesta kunne få gjort veien klar i løpet av dagen.
- Jeg skal jo på jobb ute i dalen mandag morgen, og er avhengig av å få bilen over på andre sida, sier han til NRK.

Arbeid på fylkesvei 160 i Vuku

Arbeid på fylkesvei 160 i Vuku

Foto: Torill Aamodt / NRK