NRK Meny
Normal

Fusjon kan gi Koch 31 millioner

Direktør i Adresseavisen, Per Axel Koch, kan få en gevinst på 31 millioner kroner dersom avisen blir slått sammen med fire andre store regionaviser.

Per Axel Koch
Foto: Grønning,Torbjørn / SCANPIX

Dersom Adresseavisen blir en del av Media Norge må aksjonærene i avisen bytte ut sine aksjer med Media Norge-aksjer, skriver Dagens Næringsliv.

Det er Terje Roll Danielsens oppkjøp av Orkla Medias aksjepost i avisen som sørger for at Kochs opsjonsavtale er mer verd.

 

Klubben imot opsjoner

Terje Roll Danielsen og Per Axel Koch møtes både i avis- og banksammenheng i Trondheim. Begge er kåret til å være blant Trondheims mektigste menn.

- Jeg vet ikke hva som vil skje. Jeg vet det er teknisk mulig å videreføre opsjonsavtalen i form av nye opsjoner i Media Norge, men hva som er ønskelig vil jo bli et forhandlingsspørsmål. Dette har vi ikke tenkt på, sier styreformann Kaare M. Gisvold.

Klubbleder i Adresseavisen, Arne Sellæg, sier redaksjonsklubben er vel kjent med Kochs opsjoner:

- Vi er i stand til å regne, så dette er vi klar over. Men denne proglemstillingen vil jeg ikke mene noe om. Det blir bare spetakkel, sier Sellæg. Han legger til at redaksjonsklubben hele tiden har vært imot opsjoner.

- Jeg håper virkelig ikke at direktøren setter ny fart i Media Norge-fusjonen igjen ut ifra en egeninteresse, sier Sellæg.

- Påvirker ikke

Per Axel Koch hevder han ikke lar seg styre av en mulig opsjonsgevinst på 31 millioner kroner:

- Det er jo en realitet at opsjonene er der, men dette har selvsagt ikke påvirket min vurdering, sier Koch. Han viser til at det hele veien har vært åpenhet om opsjonsavtalen og at denne kom i stand lenge før man ante at Media Norge kunne bli en realitet.

- Administrasjonens innstilling til styret i Adressa var faktisk at Media Norge skulle etableres som en allianse. Men de andre ønsket å danne et konsern, og nå blir dette etter all sannsynlighet gjennomført. Det er denne situasjonen vi drøfter nå. Vi må se om de strategiske konsekvensene ved å stå utenfor fører til at styret inntar et annet syn på fusjonen enn forrige gang, sier Per Axel Koch til Dagens Næringsliv.