NRK Meny
Normal

Full forvirring om Gamsten

Skal / skal ikke. Er i Trondheim / i Tyrkia. Har fått sparken / trener som vanlig. Medierapportene om Morten Gamst Pedersens mulige overgang til Rosenborg spriker i alle retninger.

Morten Gamst Pedersen

Att og fram og ingen jubel ennå for Gamsten-overgang til Rosenborg.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Adresseavisen overrasket hele fotball-Trøndelag – og antakelig også kontraktsforhandlerne i Rosenborg – da de fredag kveld slapp årets heteste fotballnyhet så langt: landslagsveteranen Morten Gamst Pedersen skal være bare millimetre fra retur til norsk fotball og kontrakt med Rosenborg.

Rune Bratseth

– Bra for Gamsten og bra for Rosenborg hvis dette blir noe av, mener Rune Bratseth.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Fotballekspertene strør superlativer og spår suksess for trønderne hvis de klarer å lande den erfarne spilleren.

Tidligere sportsdirektør i Rosenborg og nåværende ekspertkommentator i Viasat, Rune Bratseth, kaller det den største signeringen i dette overgangsvinduet.

Benekter overgang

Men lørdag kveld helte Gamsten selv kaldt vann i blodet på trøndere som øyner en gullsignering, og benektet at han straks var klar for flytting til Trondheim.

– Rosenborg er en av flere klubber som har forhørt seg, sier han til VG.no.

Han avviser at kontrakten hans med tyrkiske Karabükspor er oppsagt, og hevder han fortsatt har halvannet år igjen av kontraktsperioden.

Adressa holder på sitt

Adresseavisen kontret lørdag kveld, og holder fast på at Gamsten er på veg til Rosenborg. Avisen skriver at "noe kan forsinke overgangen", men hevder at ingenting er endret mellom RBK og spilleren.

Adressa hevder videre det bare skal være detaljer i Gamstens kontrakt med Karabükspor som er til hinder for at han ikke kan underskrive allerede nå. Etter alt å dømme signerer han for Rosenborg før klubben reiser til Marbella i Spania over neste helg, mener avisen å vite.

Har kjent på drakta

Skulle det ende med overgang, er Gamsten trolig godt forberedt på hva som venter. I fjor sommer ble han fotografert av VG med et lurt smil i Rosenborgdrakt mens han trente sammen med RBK i et par økter.

Bare to ting er helt sikre for øyeblikket:

* Morten Gamst Pedersen var i Trondheim denne uka. Han ble sett på Værnes onsdag formiddag i det han gikk ombord i flyet til Oslo.

* Ingen i Rosenborg vil kommentere saken med et ord.