NRK Meny
Normal

Båttyv forårsaket storstilt leteaksjon

To helikoptre, redningsskøyte og en rekke andre var med i leteaksjonen etter funnet av en tom båt. Redningsaksjonen endte med et basketak.

Båttyveri

Denne tomme båten i fjæra fikk politiet til å frykte det hadde skjedd en ulykke.

Foto: Terje Næss

En rekende, tom båt med blodspor og lunken kaffe i en termos fikk politiet til å frykte det hadde skjedd i ulykke. I virkeligheten var båten stjålet og tyven satt gjemt i buskene.

Det ble øyeblikkelig slått alarm da den 13-fots jolla ble funnet drivende i fjæresteinene på Nord-Statland i Nord-Trøndelag

Gjemte seg

– Det så ut som om motoren var revet av. Vi fryktet det kunne ha skjedd noe, og satte i gang en storstilt leteaksjon. Ingen var meldt savnet, så det var å lete litt i blinde, sier operasjonsleder Bård Krogstad hos politiet.

Men mens to helikoptre, redningsskøyta, fem lokale båter, kystvakta, Røde Kors, politi og brannvesen lette, satt en gjennomvåt og noe forkommen båtfører godt gjemt i buskene ikke langt unna.

Bråstopp på et skjær

Mannen hadde lagt av gårde over fjorden i stjålet båt, men turen endte brått og uventet på et skjær. Den ikke helt edru båtføreren havnet i sjøen, men klarte å svømme i land.

– De som lette fra politibåten oppdaget etter hvert en person som prøvde å gjemme seg på en halvøy. Han var tydeligvis ikke interessert i å bli funnet, sier Krogstad.

Basketak med politiet

Derimot var politiet svært interessert i å få tak i ham. De fikk helikopteret fra Sea King til å ligge over og observere mannen så han ikke kunne stikke av, til de fikk tak i ham.

Mannen var ikke enig i at dette var en sak for politiet, og satte seg til motverge såpass at det ble et aldri så lite basketak før han ble pågrepet.

Den uheldige båttyven fikk lettere skader etter sammenstøtet med skjæret, og fikk behandling av ambulansepersonell på stedet.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
I over 80 år har Hugos tivoli fra Levanger holdt på. I sommer har en 25-åring overtatt som leder i familiebedriften.