Fryktet skogbrann – 14 hus ble evakuert

Personer fra 14 boliger måtte natt til søndag evakueres på grunn av brann på Otterøya i Namsos kommune i Nord-Trøndelag. Et bolighus brant ned til grunnen.

Et bolighus ble totalskadd i en brann på Otterøya i Namsos natt til søndag.

Et bolighus ble totalskadd i brannen på Otterøya natt til søndag.

Boligbrann Otterøya

Bolighuset på Skomsvoll brant ned til grunnen. Bildet er tatt i 06.30-tida søndag morgen.

Foto: Espen Sandmo/NRK

Like før klokken 03.00 fikk de evakuerte vende hjem. Da var det ikke lenger fare for at brannen skulle spre seg.

– Brannvesenet skal holde vakt ei stund til, men faren for spredning er over, forteller operasjonsleder Rune Reinsborg hos politiet i Nord-Trøndelag til NRK ved 07-tida søndag morgen.

Fare for skogbrann

Området ved Skomsvoll på Otterøya ble evakuert etter at det ved 23-tiden lørdag kveld tok fyr i et hus, som brant ned i løpet av natten. Det er tørt i området, og det blåste sterk vind natt til søndag.

Derfor var det stor fare for at det kunne oppstå en skogbrann, men solid innsats fra brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige avverget at brannen spredte seg.

– De to personene som befant seg i det brennende huset kom seg raskt ut da brannen oppsto. Den sterke vinden skapte fare for skogbrann i det tørre området, og brannvesenet måtte gi opp å berge huset for å konsentrere seg om å hindre spredning, sa operasjonsleder Dag Hjulstad i Trøndelag politidistrikt til NTB tidlig søndag morgen.

Klappet sammen

– Situasjonen løste seg da det brennende huset klappet sammen, for da ble flammene mindre, og gnistene ga seg, opplyste Hjulstad.

Nabohusene i området ble evakuert, og Hjulstad forteller at 19 personer, fra til sammen ni hus, ble samlet på evakueringssenteret som ble opprettet i den nedlagte aldersheimen på øya.

I tillegg tok personer fra fem hus seg til familie og bekjente på egen hånd. De evakuerte på aldershjemmet ble ivaretatt av private og helsepersonell.

Boligbrann Otterøya

Brannvesenet pøste på med vann, men klarte ikke å slukke brannen.

Foto: Terje Næss