Fryktet hele rekkehuset skulle brenne ned

Tre leiligheter er fullstendig utbrent etter en brann i et rekkehus i Verdal i natt. Brannmannskaper klarte å hindre at brannen spredte seg til ni andre leiligheter i rekkehuset. Alle beboerne ble evakuert fra stedet i natt.

Rekkehus Verdal brannsted

Brannmannskaper var en stund helt sikker på at brannen skulle spre seg til alle de 12 leilighetene i rekkehuset. Tre av leilighetene ble totalskadet. Søndag pågår etterslukking på stedet.

Foto: Frank Almås/NRK

Brannmannskaper fra Verdal, Levanger og Inderøy gjorde en stor innsats da brannen ble meldt til politiet klokka 2.59. Alle de 15 beboerne i rekkehuset ble evakuert og flere ble vekket i natt.

I ei pressemelding fra Sykehuset Levanger søndag ettermiddag går det fram at fire personer fortsatt er innlagt på sykehuset søndag ettermiddag. To er innlagt på intensivavdelinga, mens en annen er innlagt for hjerteovervåkning, opplyser sykehuset i ei pressemeldinga. 10 personer ble sendt til sykehuset i natt.

Kraftig vind

Brannmannskaper fryktet i natt at brannen skulle spre seg til hele rekkehuset på Trøa i Verdal og vinden blåste også i retning av de andre leilighetene.

– Det var usikkert i starten. Det blåste ganske kraftig og det var en utfordring at det ikke er brannvegger i rekkehuset, forteller faglederbrann, Tom Sæternes, som er på stedet søndag morgen.

– Vi passer på at brannen ikke blusser opp igjen.

Han forteller at de 12 leilighetene i rekkehuset ikke er beboelig de neste døgnene.

– Tre av leilighetene er utbrent og totalskadet. En del har fått vannskader, men det er for tidlig å si noe om skadeomfanget, sier Sæternes.

Rekkehus Verdal

Store skader på rekkehus etter brann i natt.

Foto: Frank Almås/NRK

Alle i sikkerhet

Politiet fikk melding om brannen klokka 2.59 natt til søndag. Flere av beboerne ble vekket og evakuert.

10 personer ble kjørt til Sykehuset Levanger med røykskader og for en helsesjekk. Ingen har fått store skader etter brannen.

Politiet opplyser at ingen er savnet etter brannen.

– De andre som bodde i huset er ivaretatt av kommunenes kriseledelse og en del har valgt å bo privat, forteller operasjonsleder Monica Ravlo ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet starter søndag med etterforskning av brannen. Det er fortsatt varmt på brannstedet og for tidlig til at krimteknikere kan starte arbeidet med å finne en brannårsak.

Brann Verdal

Åtte brannmannskaper er på stedet søndag formiddag for å passe på at brannen ikke blusser opp igjen. Brannvesenet fikk kontroll på brannen i natt.

Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NRK
Brann i Verdal

Stor innsats fra brannmannskaper i natt.

Foto: Karl Jørgen Marthinsen / NRK