NRK Meny
Normal

Fryktet han ville slå henne ihjel med hammer

Drosjeeier Grete ble slått, knivstukket og truet med hammer av mannen som er siktet for å ha ranet henne. – Det er et Guds under at jeg ikke er mer skada, sier hun.

Drosjesjåfør Grete Snildalsli ble overfalt av passasjer og fryktet for sitt liv.

Det var rundt midtnatt mandag at Grete Snildalsli var på vei til bilvaskeriet for å klargjøre bilen til neste sjåfør. Men, så tikket det inn en melding med henting samme sted. Det skulle bli en tur hun aldri glemmer.

Les også: Drosjeraner pågrepet i væpna aksjon

Dårlig magefølelse

Grete kjenner det i magen i det 33-åringen setter seg i bilen, men han svarer godt for seg og de kjører avgårde.

Like før de er fremme vil mannen at Grete kjører ham til en parkeringsplass i Bymarka i Trondheim, hvor han sier han har satt i fra seg en sekk. Når de kommer dit, ser ikke Grete noen sekk, og ut av det blå trekker 33-åringen kniv.

Grete Snildalsli

– Det er et Guds under at jeg ikke er mer skada, sier Grete Snildalsli.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Han vil ikke at Grete skal trykke på nødknappen og når hun prøver likevel tar han hardt tak i hånda hennes. Han slår henne, og det oppstår et basketak. Området er øde, og det er mørkt ute. Grete kjenner ikke at kniven risper mot hånda.

Vil stjele bilen

Grete begynner å kjøre, for på vei opp til Theisendammen så hun en kollega. Kanskje står han der ennå. Da blir 33-åringen helt krakilsk. Han sparker Grete og begynner å ta tak i noe inne i jakka.

– Da tenkte jeg, nå er det sikkert en pistol han kommer med. Men, så dro han frem en hammer og sier han skal drepe meg, sier Snildalsli.

Sloss for livet

Grete gjør motstand og klarer å ta fra ham hammeren. Hun tenker hun skal slå ham, men er redd for å skade ham. I et nytt basketak får han tak i hammeren igjen og tvinger henne til å forlate bilen.

Drosjeran Trondheim

Politiet fant igjen drosjen til Grete tirsdag morgen.

Foto: Henrik Sundg@rd

Prøver å kjøre henne ned

Grete begynner å gå mot Byåsen butikksenter hvor det er en drosjeholdeplass. Hun tar opp telefonen og vil ringe politiet. Når 33-åringen ser det, prøver han å kjøre henne ned.

– Jeg måtte hoppe opp på snøkanten, sier Snildalsli.

To ganger prøvde han å kjøre på Grete, og to ganger hoppet hun unna.

Takker Gud for at det gikk bra

Grete Snildalsli forstår enda ikke at hun slapp unna uten store skader.

– Det er et Guds under at jeg ikke er mer skada. Da han dro frem hammeren tenkte jeg, hvordan skal dette ende?

Siktes for grovt ran

33-åringen ble pågrepet tirdag morgen og er tidligere straffedømt.

– Mannen er siktet for grovt ran, og politiet tar sikte på å fremstille ham for varetektsfengsling onsdag formiddag, sier jourhavende jurist i Sør-Trøndelag politidistrikt, politiadvokat Maria Evenseth.

Hør drosjesjåfør Grete Snildalslis sterke fortelling om overfallet.

Grete ble slått, knivstukket og truet med hammer.

Video fra Trøndelag

Som på Armfeldts tid: I tidsriktige vadmelsuniformer gikk Holtaalske Skieløber Compagnie de to milene over Bukkhammaren, - på treski og med en stav.
Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.