NRK Meny
Normal

Frykter omkjøringsveien

Lastebilnæringa frykter veien langs Leksdalsvatnet

Vogntog
Foto: Statens Vegvesen

- Uforsvarlig å sende tungtrafikken fra E6 i omkjøring langs Leksdalsvatnet, mener lastebilnæringa. Frykter ulykker på smal og mørk vintervei.

Flere kontroller

Statens vegvesen og politiet i Steinkjer lover flere kontroller langs omkjøringsveiene etter raset på E6 ved Løsberga mandag. Lastebilnæringa kritiserer likevel standarden på veiene de nå må kjøre. Omkjøringsveien gjør Øyvind Lilleby i Lastebileierforeningen alvorlig bekymret.

Frykter for sikkerheten

- Når veien nå er lagt over Leksdalen og det går mot vinter med snødekke på en smal og svingete vei med smale bruer som går forbi skoler, så er jeg bekymra for både trafikksikkerheten og sikkerheten generelt, sier Lilleby.

Det er få alternative veier for et vogntog over 10 tonn når E6 er stengt. Lilleby mener tungtransporten mellom Nord- og Sørnorge heller kunne blitt loset gjennom byggefeltet på Lø i Steinkjer, selv om bakkene er bratte og lange.

Høy beredskap over Lø

- Vi har jo prøvd vinterføre over Lø, og når vegvesenet har så høy beredskap at de holder veien svart ved å salte og gruse, blir det ikke noe problem for vogntog, verken opp eller ned, sier han.

Da steinmasser raste ut i Løsberga ved Steinkjer mandag betydde det stopp i all biltrafikk i det utsatte området i lang tid. Minst to uker vil det ta å rydde og sikre.

Vogntog
Foto: Alrik Velsvik / NRK