Frykter nygresset vil påvirke spillet

Det nylagte gresset på Lerkendal kan bli utfordrende for spillerne når Rosenborg og Strømsgodset møtes lørdag kveld.

Den 76 timer lange direktesendingen fra leggingen av ny gressmatte på Lerkendal er over, og nå kan du se det hele på bare ett minutt.

Se leggingen av det nye gressteppet på Lerkendal i forrige uke.

Christer Basma

Christer Basma er redd for at det nye gresset på Lerkendal vil påvirke spillet lørdag kveld.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Lerkendal fikk et nytt gressteppe i forrige uke, og da spillerne testet det denne uka gikk det delvis "opp i liminga".

– Kan bli vanskelig

– Gresset har ikke satt seg skikkelig ennå og det kan bli vanskelig når spillerne skal starte og stoppe, sier tidligere RBK-spiller Christer Basma til NRK.

Han tror det nye gresset kan påvirke kampen lørdag kveld.

– Jeg frykter gresset kan gi etter, og jeg er redd Jonas Svensson lett kan trå gjennom. Jeg har selv spilt på gress som går opp i skjøtene, og det kan være vanskelig. Hvis gresset gir etter må spillerne kanskje trå mer varsomt, og da vil det påvirke kampen, tror Basma.

I forbindelse med årets første hjemmekamp på Lerkendal gir NRK Trøndelag deg en timeslang livesending med det siste før kampen. Sendingen starter klokken 13.00.

Tapte i Skien

Pål André Helland

Pål André Helland var svært sentral for RBK i fjor, men har startet denne sesongen med en skade.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Rosenborg tapte 1-0 borte for Odd i serieåpningen forrige helg, mens Strømsgodset spilte 2–2 hjemme mot Brann.

– Det blir veldig viktig å vinne for RBK i morgen kveld. Det betyr mye mentalt for spillerne å begynne og ta poeng. Selv om en del spillere er borte fra i fjor, er det heldigvis en viss kontinuitet i troppen. Vi skal ikke glemme at fotball er en relasjonsidrett, og relasjoner må bygges over tid, understreker Basma.

Pål André Helland er fortsatt usikker etter skaden han pådro seg før kampen mot Odd .

– Han og Jonas Svensson var veldig gode sammen på høyresiden i fjor, og det tar tid å bygge relasjoner med nye spillere. Men jeg gleder meg veldig til kampen, og har trua, mener Christer Basma.

På lørdag spiller Rosenborg sin første hjemmekamp for sesongen. NRK Trøndelag gir deg de ferskeste og siste nyhetene i et times-langt vorspiel. Odd Rune Wolden og Christer Basma er i studio, mens Petter Moen Nilsen er utegående reporter på Lerkendal.